Caterincă Mioritică

Fosta maica stareta, cea care a nascut doua fete, e suparata pe tatal copiilor sai

Ziarul de Vrancea
17 nov 2012 1629 vizualizări
Viata pentru Elena Gatlan (40 de ani), maica stareta care in urma cu un an a adus pe lume fetite gemene, curge lin in fiecare zi.

 

 

Si-a luat rolul de mama singura in serios, isi creste copilele intr-o casa din Capitala si are planuri pentru un viitor care nu mai au de-a face cu viata in sihastrie.

Desi pana acum a stat departe de curiosi, la un an de la evenimentul care i-a zguduit deopotriva pe credinciosi, dar si pe mai-marii Bisericii Romane, reporterii ziarului Libertatea au surprins-o pe Elena Gatlan, care deja s-a adaptat la viata obisnuita. Fosta maica Sebastiana de la Manastirea Tariceni, din Calarasi, priveste viitorul cu alti ochi. Locuieste intr-o casa din sectorul 6 din Capitala, vrea sa munceasca si nici prin gand nu-i trece sa revina la calugarie. "Acum ma duc la piata sa le iau ceva fetitelor. Nu ma plang de nimic - bani am din indemnizatia de la stat, iar linistea mi-o gasesc cand ma uit la Ana si Maria (n.r.- fetele de aproape un an) cum deja merg in picioare si imi spun «mama». Vreau sa le dau la gradinita si sa-mi gasesc de lucru. N-am pretentii, muncesc orice", ne-a spus fosta sefa a calugaritelor de la Tariceni. Singura intrebare care-i tulbura linistea este cea legata de tatal copilelor, despre care refuza sa spuna vreun detaliu, oricat de mic. "Acesta e un capitol incheiat pentru mine, un subiect inchis", a continuat Elena Gatlan.

Sustine ca tatal nu apartine Bisericii

Barbatul, de altfel, a fost subiectul controverselor mult timp dupa nasterea gemenelor, deoarece, chiar daca maica Sebastiana a tinut sa spuna ca nu are legatura cu lumea calugariei, gurile rele vuiau ca, de fapt, este calugar la un schit din Amara si e mult mai tanar decat mamica.

libertatea.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
stroe, acum 4172 zile, 16 ore, 33 minute, 18 secunde
toate gandurile bune catre ASNGELA BURLACU_GHEORGHIU!!!
ghy, acum 4174 zile, 11 ore, 51 minute, 12 secunde
o fi vre-un episcop sperit.....,sau mai nou arhiepiscop!
doru, acum 4175 zile, 3 ore, 1 minut, 32 secunde
A fost si este un model bun de urmat pentru celelalte calugatite,dar probabil ca era foarte severa cu ele.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.