Caterincă Mioritică

Dinu Patriciu, cel mai bogat om din Romania, doborat de boala si falimente

Ziarul de Vrancea
23 oct 2012 2256 vizualizări
Deşi în ultimele zile a fost în atenţia presei, care a speculat dievrse informaţii legate de starea lui de sănătate, magnatul Dinu Patriciu nu a mai apărut în faţa publicului de luni bune. Paparazzi Cancan.ro au reuşit însă să-l fotografieze pe cel mai bogat român, iar imaginile sunt uluitoare!

 

 

Pe 18 octombrie, Dinu Patriciu a facut o calatorie fulger pana la Milano, unde a petrecut aproximativ cinci ore la un spital. Fotografiile si filmarile realizare la iesirea din respectiva clinica infatiseaza un personaj care pare sa nu mai aiba nicio legatura cu omul care, pana de curand, era considerat cel mai puternic, financiar vorbind, din tara. Se pare ca ultimii doi ani si-au spus cuvantul, nu numai asupra averii lui Dinu Patriciu, ci si asupra sanatatii lui. Palid, extrem de slabit si cu privirea pierduta, asa arata afaceristul care, potrivit datelor oficiale, a pierdut in jur de 700 de milioane de dolari intr-un singur an. in realitate, situatia pare a fi mult mai grava pentru omul de afaceri, date fiind falimentele in serie din ultima vreme, cel mai mediatizat fiind, desigur, Mic.ro. Intre cei care au de recuperat datorii de la Mic.ro se numara BCR, CEC Bank, Leasing

Raiffeisen, Unicredit Leasing, Vodafone Romania, Orange Romania, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vanzare, CEZ Distributie, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi, Medlife. Adevarul Holding si Minimax Discount, controlate de asemenea de Dinu Patriciu, figureaza pe lista creditorilor Mic.ro Retail. Putini stiu insa ca in dosarul privind solicitarea insolventei Mic.ro Retail s.r.l. de catre compania mama Mercadia Holland, Patriciu a invocat imprumuturi acrodate Mic.ro in suma de 32 milioane de euro respectiv 29.55 milioane de dolari SUA. O alta lovitura care a marcat afacerile lui Patriciu este si situatia financiara incerta a trustului Adevarul Hollding, dar si prabusirea companiei NOVERO, la care era asociat cu Razvan Olosu (fostul director al Nokia). De asemenea, Heritage, restaurantul de lux deschis de omul de afaceri pentru fiica lui a fost inchis. In luna august, firma scoatea la vanzare cateva dintre vinurile de colectie detinute, intr-o incercare disperata de a mai recupera niste bani.
La inceputul acestei luni aparea informatia potrivit careia omul de afaceri Dinu Patriciu intampina probleme financiare, mai multe companii din Elvetia si Cipru detinute de acesta neavand capital cu care sa ofere garantii potentialilor creditori. Astfel, afaceristul si-a pus colectia de tablouri gaj, in favoarea respectivelor companii. Obiectele de arta sunt estimate la doua milioane de euro, in colectia de tablouri a lui Patriciu regasindu-se panze semnate de Tonitza, Luchian sau Tuculescu.
Loviturile in serie pe linie de afaceri par sa-l fi marcat puternic pe Dinu Patriciu. Un prim semn legat de starea lui de sanatate a aparut cam o data cu agravarea problemelor financiare, mai exact in august 2010. cancan.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.