Caterincă Mioritică

Ce melodii ascultă Mopri, Trăşcu, Ninel sau Didi?

Ziarul de Vrancea
7 sep 2012 2816 vizualizări
Lui Didi, care nu-i sora lui Dexter, i se potriveşte o melodie mai veche de-a Shakirei - Gypsy.Trăşcu fredonează mereu nu imnul partidului,ci o melodie de petrecere şi chef . “Sclavul” lui Moprişan şi-a pus o melodie sugestivă ca ton de apel, cand îl sună “şeful” . Si lui Zombieşan îi place “Dead man walking”

Politicienii de prin Focsangeles, chiar dacă nu par, au ceva preferinţe muzicale. Unii ascultă muzică oarecum cultă, alţii se mulţumesc şi cu muzică mai uşoară căci vorba latinului, de gustibus non est disputandum. Începem cu preferatul nostru, baronul, care după cate ni s-a spus are o melodie după care moare, nu alta. “Într-o joi pe înserat, m-am apucat de furat, şi-am furat un portofel cu numai cinci sute în el, portofele, portofele”, este un vers care, din motive pe care nu le-am identificat, îi merge direct la suflet lui oprişanţ. Şi omul a rămas constat în preferinţe, de zeci de ani ridicandu-i-se părul pe mană cand aude pe unul-altul fredonand “portofele, portofele”. Şi Didi de la primărie pare-se că are o piesă dragă. Originar din oraşul Măcenegrueşti, bunicul şef al oraşului se topeşte cand aude refrenul Shakirei – “Cause I’m a gypsy, are you coming with me?”. La randul ei, doamna Plăci tot fredonează o melodie de vreo cateva luni încoace, de cand cu plansul în Parlament, din motiv de durere de burtă pedelistă. “Te-am trădat, sunt vinovat, sentimentele nu mi le-am schimbat, regret acum, dar nu-i sfarşit de drum, eu sunt cel ce s-a înşelat, cu sufletul nu te-am trădat”, este un vers care i-a rămas întipărit în minte după ce a schimbat… macazul. Fostul coleg de party, Trăşcu. Escu are o slăbiciune pentru o piesă mai veche de-ale lui Nicolae Guiţă. “Astăzi vreau să beau, cu fraţii să stau, inima-i voiasă, sunt reîntors acasă. Azi e randul meu să mă îmbăt şi eu că mi-a fost… mandatul greu”, e un vers care cică îl îmbie pe la cate o sindrofie.

Cum îi sună telefonul lui Barlă cand îl apelează “şefu’”?

Dragoş Barlă Ramă groasă de la Cejeu are şi el o melodie preferată, cantată pe vremuri de O-zone. “Mă trezesc cu tine-n gand, Despre tine (domnule preşedinte) vreau să cant, Osanala mea de dor, Care displace tuturor”, asta îngană dimineaţa în maşină în drum spre birou. Tot Barlă, ofertant băiat, mai are o preferinţă pe care şi-a pus-o ca ton de apel la telefon, dar doar atunci cand îl sună şefu’. Melodia cu pricina este cantată de Britney Spears şi se numeşte “I’m a slave for u”. Adică “sunt sclavul tău”, mărite preşedinte! Ceea ce se ştie. Preful Chanti Plopescu are o melodie care îi place foarte mult, mai rock aşa, deşi el n-are plete să le vanture în aerul condiţionat care bate-n Prefectură, noroc cu tata lu’ Ralucea Dan. Fiind veche, hit Vank, spicuim din ea aşa cum ne-o amintim. “Vreau să mananc mereu doar prăjituri cu jeleu, Prefectura o las pe mai tarziu, mult mai tarziu, cand eu n-am să mai fiu”, zice cantecelul.

Săpunăriu nu pare să mai aibă timp de muzică, la cat lucrează la firma de proiectare, dar prin tinereţe sigur i-a trecut pe la ureche refrenul lui Nicu Covaci – “Căci timpul nostru s-a scurs la umbra marelui urs”. Coincidenţă sau nu, ursul era şi atunci şi acum tot roşu. De la cat sange a supt. La final de album, l-am lăsat pe Bogdan Zombieşan, puţin ieşit din lumina reflectoarelor în ultima vreme, dar în orice caz, un tanăr de perspectivă. Aşadar, Zombieşan are ca melodie preferată ultimul hit al lui Smiley – Dead Man Walking…




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.