Caterincă Mioritică

Mama Zina prefera sa stea la azil decat cu fiul ei in casa

Ziarul de Vrancea
25 aug 2012 1184 vizualizări
Fosta mare creatoare de moda locuieste intr-un azil la 20 de kilometri de Bucuresti. Este diagnosticata, se pare, cu Alzheimer

 

Diagonostica, se pare, cu Alzheimer, Zina Dumitrescu a ajuns doar o umbra a celei care a fost. Pana in urma cu trei ani, "Mama Zina" dadea tonul in moda, era nelipsita de la evenimentele mondene, era cocheta, admirata, respectata sI influenta. Acum, isI traieste batranetile intr-un azil de batrani, departe de toata viata tumultuousa sI "glamuroasa" cu care a fost obisnuita. DesI, initial, viata la azil nu a "coafat-o", iata ca Zina nu numai ca s-a obisnuit cu ideea de a dormi prin paturi straine, ba chiar a inceput sa ii placa sI sa nu o mai deranjeze faptul ca fiul ei a indepartat-o de apartamentul in care a trait o viata. Zilele trecute, pana sa afle ca Zina a fost transferata la azilul din Ghermanesti, o buna prietena a vrut sa inceapa demersurile pentru a o convinge sa se mute intr-o vila a sa, unde urma sa-I asigure tot confortul, plus o asistenta personala.

 Numai ca, surpriza, s-a lovit de refuzul fostei creatoare de moda, care i-a comunicat ca a fost mutata intr-un azil nou, in care se simte ca acasa: "I-am telefonat sI i-am propus sa o iau la mine pentru ca eu am o situatie buna sI imi permit sa-I asigur tot confortul. Doream sa am grija de ea pana la sfarsitul vietii. Zina, insa, m-a refuzat, spunand pe un ton foarte convingator ca prefera sa stea la azil, decat in propriul ei apartament din Bucuresti, unde fiul ajunsese sa o tina incuiata. Auzisem sI eu ca, in ultima vreme, pana sa ajunga la primul azil, Zina mergea prin bloc, cerea bani de la vecini ca sa-sI cumpere medicamente. Nu pastile recomandate de medic, ci doctorii pe care le lua dupa ureche, pentru a scapa de starea de depresie. Intr-adevar, este foarte greu sa intretii sI sa supraveghezi un bolnav diagosticat cu o boala care-i afecteaza mintea. Poate ca acesta este motivul pentru care Catalin ajunsese sa o inchida in casa, pentru siguranta propriei mame", s-a confesat prietena Zinei, unor apropiati. La Ghermanesti, fostul designer se bucura de un tratament regesc, cu asistenta proprie, servicii medicale complete, insotitor pentru plimbare, program de recuperare sI program de recreere, care a ajutat-o sa se imprieteneasca sI cu ceilaltI pacienti.

Mai multe afla pe cancan.ro

 

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.