Caterincă Mioritică

Cravata de evenimente politice a lui Chititică

Ziarul de Vrancea
30 mar 2012 1465 vizualizări
Traseismul politic adoptat săptămîna aceasta de Chititică şi de Frunzăverde a pus poporul pe inventat glume

Prospătura politică anunţată de liberali săptămîna aceasta ca fiind marea captură pentru Primăria Mărăşeşti, Valerică Chititică, a fost comparat de unii, forţat ce-i drept, cu “Frunzăverde de Vrancea”. Forţaţi de cronologia faptelor, la categoria traseism politic. Că unu-i ayatollah la Caraş-Severin, iar altu-i burtosul de la cîrciuma portocalie din “oraşul sărac” Mărăşeşti. Plecat supărat de la PDL, din cauza banilor cu care Tralalin l-a întîrziat, burtosul de Mărăşeşti şi-a luat la “ungerea” sa ca liberal şi cravata de evenimente importante. De nunţi politice.

Cravata cu buline roşii a fost purtată de Chititică şi la congresul PDL, cînd partidul n-a stat zgardă la gîtul buldogului. De pe atunci, lui Chititică îi plăcea să stea în preajma burtoşilor, a greilor din politică. La pedelişti, se întreţinea cu Lică Spanciu. La liberali, cînd s-a mutat, cu cravată cu tot, a ajuns să se măsoare în burtă cu alt greu, Ninel Săpunel. Totuşi, ţinînd cont că respectiva cravată este roşie, credem că ar trebui să o păstreze, în eventualitatea în care mai găseşte un partid pe unde să aterizeze. Şi ca să fim răi, a fi la guvernare şi a fi viceprimar nu-i chiar o fericire economică. Ţinînd cont de faptul că Valerică Chititică a purtat mîndru acelaşi costum lucios şi aceeaşi cravată cu bulinuţe, şi la PDL la congres, şi la PNL la răzgîndire, înţelegem că a fi la putere nu l-a rotunjit şi mai mult. Dar chiar aşa, întrarea într-o nouă familie politică n-a meritat nişte straie noi?

Şi pentru că al nostru Chititic a fost precursorul lui Frunzăverde, folclorul mioritic a scos şi cîteva glume, pe care le redăm şi noi, mulţumindu-le autorilor inspiraţi:

“Ce a spus Frunzăverde cînd a plecat din PDL? Păi dacă şi Chitic a părăsit partidul, eu ce mai caut aici?”

“De ce a aşteptat Frunzăverde pînă la ora 12.00 să anunţe trecerea la PNL? Să fie sigur că se trezeşte şi Crin Antonescu.”

“De ce a aşteptat Chitic pînă marţi să-şi anunţe trecerea la PNL? A sperat să se trezească Alin după un week-end prelungit şi obositor pe la Extrem şi să-i dea nişte bani. Cum nu s-a întîmplat, a bătut la uşa de lîngă din Independenţei. “  Ha, ha, halal politică!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 16

Adaugă comentariu
George Ciobotaru, acum 4354 zile, 22 ore, 28 minute, 39 secunde
Avem argumente pentru fiecare punct din programul de guvernare PP-DD. M-a inscris in cursa electorala ca sa dau o mana de ajutor orasului in care m-am nascut si de care voi ramane atasat pe vesnicie.
dna Maria, acum 4354 zile, 23 ore, 18 secunde
Este vanzator de electronice, electrocasnice fapt ce i-a adus notorietate. Comportamentul fata de clienti, serviciile oferite in ultimii 10 ani marasestenilor l-au tranformat intr-o persoana apreciata citeste integral
dna Maria, acum 4354 zile, 23 ore, 2 minute, 47 secunde
Este vanzator de electronice, electrocasnice fapt ce i-a adus notorietate. Comportamentul fata de clienti, serviciile oferite in ultimii 10 ani marasestenilor l-au tranformat intr-o persoana apreciata citeste integral
eu, acum 4355 zile, 11 minute, 42 secunde
Domnule George Ciobotaru dar pe dumneavoastra de ce sa va bagam in seama cand candidati din partea unui partid care vine cu promisiuni de genul "fiecare roman din tara va primi zece mii de citeste integral
George Ciobotaru, acum 4406 zile, 10 ore, 45 minute, 19 secunde
Nu inteleg de ce il bagati in seama pe dl administrator de la Casa de Cultura, daca administreaza aceasta institutie nu inseamna ca si este persoana potrivita la locul potrivit.
raspuns, acum 4406 zile, 14 ore, 11 minute, 49 secunde
@ Ulise Bai Ulise eu cred ca sub pseudonimul ala se asunde ma-ta.
Ulise Grosu, acum 4406 zile, 23 ore, 22 minute, 29 secunde
Pentru "Doamna" "ulise prostanacu" Am citit cu atentie mesajul Dvs. si pot concluziona : 1. D-na Sorina Placinta mi-a comunicat prin intermediul acestei rubrici, sub pseudonim, ca citeste integral
IN ATENTIA PREFECTULUI, acum 4407 zile, 11 ore, 35 minute, 51 secunde
DACA INCEPAND DE LUNI NU-I RIDICATI AUTORIZATIA DE FUNCTIONARE A BARULUI IN APROPIEREA SCOLII,NIMENI NU VA MAI VOTA PD-UL.
ulise prostanacu, acum 4407 zile, 14 ore, 23 minute, 4 secunde
http://www.agentia.org/anchete/pre-edintele-pdl-vrancea-alin-tr-culescu-negociaz-trecerea-la-psd-36714.html
colegiul 5 marasesti, acum 4407 zile, 15 ore, 25 minute, 27 secunde
Propunem celor din USL, daca vor sa fie siguri ca vor PIERDE alegerile, sa-i adune pe toti pdl-istii la ei - incepand cu Trasca, Hornea, Mustea, ..... si continuand cu toata hoarda mediocra de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.