Caterincă Mioritică

Doar o bîrfă să-ţi mai spun!

Ziarul de Vrancea
16 dec 2011 1759 vizualizări
Mesaje de cartier pentru conducători

Treptele Palatului Administrativ cunosc istoria recentă a Focşaniului. Aici s-a făcut un puiuţ de revoluţie, aici i-a pus Mare han scaunul de şef lui Zizi Lambrino, aici a lăcrimat în cîteva rînduri Băselul la Unirea cea mică, cînd s-a pupat tot cu Mare han. Pentru a le aminti conducătorilor ce părere au despre ei, unii artişti de dincolo de blocuri şi-au lăsat amprenta creatoare. Inspiraţi probabil de discuţia colorată, în limbaj suburban dintre baron şi Pontănac, nişte adolescenţi i-au scris lui Mare han ceea ce singur a recunoscut că ar fi. Dacă Oprishan s-a caracterizat ca fiind pielea p…ii, artiştii grafici i-au scris că de fapt ar fi “fix p..a”, fix pe treptele de la Palatul Administrativ. Şi fix cu cariocă de aia care nu se şterge cu mopul.


Ikebana cu crizanteme şi cutii de energizant

Dispariţia babelor şi a moşilor care urmăresc orice şi pe oricine la bloc dăunează uneori curăţeniei prin cartiere. Scăpaţi de tiranii de pe scară, unii tineri mai nesi au ajuns să facă ikebana cu flori şi cutii de tablă de energizante. Unde mai pui că mesajul de pe ambalaj este sugestiv pentru hodorogii care au uitat ale tinereţii valuri. “Hell” adică “iad” este mesajul adolescenţilor rebeli, mulţi fără prea multă minte, pentru hodorogii cu principii. Asta pe lîngă puzzle-ul cu coji de seminţe, ţintarul cu gume mestecate sau colecţia de mucuri de ţigară aşezată frumos pe treptele de intrare în bloc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
tibi, acum 4485 zile, 13 ore, 31 minute, 51 secunde
tineti tot asa si veti ajunge mai tari decit sunteti
banel, acum 4485 zile, 17 ore, 38 minute, 24 secunde
Felicit ZdV pentru redarea intocmai a textului amprentei creatoare si pentru redarea intocmai a cuvintelor folosind semnele de punctuatie,aceasta pentru a da comentariului intelesul real al faptelor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.