Caterincă Mioritică

Pentru doamne: chiar nu vreţi să vă băgaţi picioarele într-una romanească?

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 1140 vizualizări
Cum încearcă să lupte fabricile romaneşti împotriva importurilor?

Industria romanească se foloseşte de sloganuri inteligente dacă produsele nu prea sînt în stare să le facă mai atractive. O firmă bună de încălţăminte de la fraţii de la Rîmnic a sucit puţin sloganul-ameninţare de pe pachetele de ţigări, în încercarea de a le convinge pe reprezentantele sexului frumos să încerce să-şi bage picioarele, la propriu, în ghetuţele şi bocancii lor, toate din piele. “Consumul excesiv de importuri dăunează grav economiei romaneşti” - aşa sună reclama deşteaptă şi foarte adevărată a celor de la Rîmnic. Fiind printre cele care au încercat şi cu nişte cizme autohtone, am putea spune că, măcar parţial, merită. Merită pentru că ale noastre sînt mai călduroase, te ţin mai multe sezoane, ţin şi la inundaţii şi nu se dezlipesc ca ale italienilor, că de cele chinezeşti nu vrem să amintim. Nu prea merită din punct de vedere estetic, lucrurile italiene în care să-ţi bagi picioarele fiind cu mult mai fine. Dar şi mai scumpe, ce-i drept. Dar cînd te gîndeşti că tocurile le vei beli în trotuarele ca nişte brazde ale lui Didi, te cam ia durerea de cap. Însă, un picior de ajutor pentru industria autohtonă de încălţăminte şi marochinărie ar putea acorda primele misse ale ţării: alde Roberta nume de ciorapi sau chiar Nuţi care-i din Pleşcoi şi deci s-ar putea încălţa cu botine de la ea de acasă. Cum însă toate căpriţele platinate sau negre pana corbului în cap îşi poartă bătăturile numai în cizmuliţe Burberry sau Louboutin, unele mai fake decît altele, înţelegem disperarea fabricii de provincie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.