Caterincă Mioritică

Ninel Săpunel sperie ciorile politice de pe Valea Rîmnicului

Ziarul de Vrancea
4 nov 2011 1090 vizualizări
Un parpalac de campanie e proţăpit într-o fîneaţă pentru a speria lighioanele din pădure sau chiar adversari politici

Vrînceanul, după cum v-am mai arătat şi spus, e întreprinzător şi găseşte la orice lucru trebuinţă. Materialele de campanie electorală împărţite cu atît drag şi nici un interes electoral de toţi politicienii prin campania din 2008 zac şi acum prin gospodăriile oamenilor. O pelerină de ploaie dată de Ninel Săpunel cînd a catindat pentru o funcţie de derutat în Colegiul Dumitreşti a fost reperată pe o fîneaţă de pe Valea Rîmnicului. Nu o uitase nimeni pe deal ci fusese atîrnată strategic de un ţăran care voia să sperie ciorile, urşii sau alte lighioane care mai coboară de prin păduri pentru a ataca livezile. Ori poate pelerina pe post de sperietoare a fost plasată inteligent de liberali pentru a-i alunga pe portocalii ori chiar pe pesedişti, înainte de a se gîndi să candideze în acele locuri. Pentru că prin zonă vrîncenii sînt mai miştocari decît par, cel care la pus pe Ninel Săpunel pe umeraş în natură, la aerisit, s-a gîndit şi la capul deputatului, care nu trebuie să stea în frig, ploaie sau să facă insolaţie. Şi pentru asta ia pus şi o pălărie de pădurar, verde, exact ca pădurea din spate. În mod curios însă, pelerina politică pusă pe post de sperietoare nu este deloc giorsăită, semn că materialul electoral a fost făcut cu (bun) simţ de răspundere, să reziste la intemperii meteo, dar şi la atacuri din partea adversarilor politici. Nu ştim dacă Săpunel a speriat vreun urs pe la Dumitreşti, prin colegiu, dar judecînd după faptul că un cal încă mai paşte pe fîneaţa respectivă, credem că parpalacul gen alandelon l-a ţinut pe Moş Martin departe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.