Caterincă Mioritică

Doar o bîrfă să-ţi mai spun! Primarul care stă cu Regele în birou

Ziarul de Vrancea
28 oct 2011 1075 vizualizări
Discuţia despre Rege, monarhie şi venirea lui Mihai I în Parlament a făcut să curgă rîuri de cerneală şi destule lături pe la televiziuni din partea unor politicieni, mai de la Cotroceni sau mai de jos.

Dacă Paleologu le-a bătut obrazul pedeliştilor în Parlament, la noi în Vrancea este un pedelist care are curajul să stea cu Regele în birou. Un primar de ţară, de comună unde s-au dus lupte aprige împotriva comunismului, acolo unde a descins tocmai tovarăşul pentru a reinstaura ordinea socialistă, are sub ochii săi portretul lui Carol I, cel care poate fi considerat cel mai iubit dintre regii Romaniei. Semn că nostalgici după monarhie mai sînt şi prin Vrancea, chiar dacă puţini şi tăcuţi. Ţinînd cont însă că unii edili stau cu poza de calendar electoral a lui Iliescu sau a lui Băselu, poate că un portret de rege este ceva mai demn. Cît despre curioşii care se întreabă care-i primarul regalist, spunem doar că edilul e portocaliu.

Birourile incendiate ale prinţului asfaltului, dărîmate imediat

Prinţişorul asfaltului de la Rugineşti, Victoraş Romanaş, a decis să-şi dărîme birourile firmelor de la Adjud, acolo unde săptămîna trecută a avut loc un incendiu.

Atunci, deşi nu se prăjise puţin decît acoperişul, iar angajaţii au reuşit să scoată la timp actele, unele incriminatoare, altele nu, pompierii au acţionat la timp. Curiosul s-a petrecut ulterior, cînd la numai cîteva zile clădirea era făcută una cu pămîntul. Să înţelegem că focul a fost pus intenţionat? Chiar aşa, prinţişorul asfaltului din Vrancea să nu aibă bani să-şi asigure partea electrică din clădirea de birouri? Evident, sîntem noi răutăcioşi, dar parcă e prea de tot.

Olo cu accent pe e şi neputinţa de a putea

Nervii care escaladează la şedinţele de Consiliu Local Focşani duc la apariţia unor filosofii politice de cea mai mare frumuseţe. Enervat la culme de pedeliştii nenorociţi care se declară mai social democraţi decît chiar social democraţii, Liviu Olo cu accent pe e a comis-o amintindu-i lui Nicu Frichinoase că suferă de “neputinţa de a putea”, în legătură cu bătălia pe preţul gigacaloriei. Pentru că suferea de nevorbire, Olo l-a caracterizat puţin şi noul prefect, fost subprefect cu aspiraţii, despre care a precizat că face “haiducism administrativ”. Îl rugăm pe preşul PSD Focşani să le facă nişte caracterizări sugestive şi colegilor săi mutulici din CL, care numai ridică mîna şi nu spun nici “pîs”. Ei oare nu suferă tot de “neputinţa de a putea” vorbi? Asta fiind linia de partid la PSD, de altfel. O boală care s-a întins puţin şi prin rîndurile taciturnilor de la PDL. Iar inventarul celor care nu deschid deloc guriţa la CL, vi-l vom prezenta cît de curînd.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
onoare, acum 4555 zile, 7 ore, 27 minute, 38 secunde
Mai sunt creiere si in Vrancea. Nu doar indobitociti de 55 de ani de indoctrinare comunista + 22 de ani de suportat ideile scursurilor sistemului comunist care au"inflorit" dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.