Caterincă Mioritică

Maty san avea o durere de inimă în burtă

Ziarul de Vrancea
16 sep 2011 1321 vizualizări
Prezent la Colegiul Unirea la deschiderea noului an şcolar, n-am înţeles în calitate de ce, Maty san, cuprins de solemnitatea intonării imnului naţional, dacă nu ne lasă memoria, a pozat cu mîna la inimioară.

Sau cel puţin asta a fost intenţia lui, că din poză mîna pare mai curînd pe burtă sau în orice caz pe vreo coastă. Sau cine ştie, poate are viceprimarul nostru o inimă mare, în care eventual să încapă toţi vrîncenii, o inimă croită pe discursul demagogic al preşedintelui. Noi credem că de la atîta falsitate l-o fi apucat greaţa, l-o fi durut burta. Totuşi, ca să nu zică omul că avem ceva cu el, că doar e competent şi nu a fost numit politic, iar ascensiunea lui nu se datorează obedienţei, remarcăm că pusul mîinii pe piept în dreptul inimii este un trademark al politrucilor, pardon, politicienilor noştri. Care, cum se duce la o manifestare publică şi vrea să mai prostească nişte votanţi, pozează în patriot, cu mîna pe chept. Oamenilor le e atît de silă de ei încît le citeşti pe chip zîmbetele forţate şi politeţurile de complezenţă. Ce să mai, o întreagă mascardă la debutul de an şcolar în care directorii numiţi, cum altfel decît politic, le dau sfaturi elevilor, politicienii mai îndrugă cîteva vorbe cu care să ia ochii la fraieri, iar elevii asistă plictisiţi la modelele societăţii actuale. Revenind la Bobo Morty, îi transmitem că dacă tot vrea să o facă pe patriotul, măcar să fie atent la detalii, pentru că nu-i aşa, detaliile fac diferenţa. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.