Caterincă Mioritică

Intrigi la Ekonomic

Ziarul de Vrancea
3 sep 2011 2038 vizualizări
D-ale scolilor: cum se ameninta pentru postul de director

Mincatorie mare in rindul dascalilor vrincenesti, condusi oficial de Stanica Rogoz, neoficial de Popoiu-Copoiu. Inlocuirea unor directori in colegiile prestigioase ale urbei de pe Milcov a lasat loc la sapaturi, intrigi si scandaluri cu un evident iz politic portocaliu. Colegii de cancelarie au facut o indigestie dupa ce sotia unui fost colonel, ciripel de felul lui pe la Casa Armatei, Costy Darma, care mai nou arde manganul pe la pedelei, s-a visat directrice la Colegiul Ekonomic. Acolo unde “dictatorul” Stefan a ales sa iasa la pensie. Si MMe Darma, profa care se apropie si ea de pensia mult meritata, s-ar fi laudat prin cancelarie ca, datorita expertizei si a legaturilor personale, va ajunge sefa. Numai ca Inspectoratul (care oare dintre sefi?!) s-a gindit altfel, si in locul lui Stefan s-a promovat un domn mai tinerel. Si de aici pina la un venin varsat n-a fost decit un pas. Madame Darma s-a dus suparata la ISJ spunind ca va ajunge sa vorbeasca tocmai cu prefectul Nelutu Botirlau pentru a se repara nedreptatea. Pentru a-si indulci esecul, profa chiar a explicat ca n-a reusit sa-i ia scaunul lui Stefy pentru ca Nelutu ar fi fost plecat. Se pare insa ca cineva de la partid a spus “pas” si ramine ca doamna si domnul sa afle cine. Cam urit daca asa se pune problema, urit si pentru sistemul de educatie si urit pentru cel care se vopseste in reprezentant apolitic al Guvernului. Si pentru ca cei din invatamint, speriati si facuti pe ei din cauza imixtiunilor politice, ar fi incercat sa ajunga la o concesie, i-au propus respectivei profesoare sa accepte un post de adjunct. Dar Mme Darma a intors spatele si a refuzat. Iata de ce n-ar trebui ca politica sa-si vire coada in scoli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
puliticianu, acum 4617 zile, 1 ora, 25 minute, 6 secunde
atunci cand pnl face legea in scoli si numeste directori este bine?sau cand zvonerii din scoli se vaita sa nu dam scoala pe mana pesedistilor e bine?sau cand negociaza si pun prin intelegeri obscure citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.