Caterincă Mioritică

Aducere aminte: Reclama la Gerald, firma care a tepuit 300.000 de romani

Ziarul de Vrancea
2 sep 2011 2146 vizualizări

„Firma Gerald va asigura fericirea.Printr-un pliant bine gândit al marii țepe „Gerald” românilor li s-au vândut vise… contracost

Dupa mai bine de 15 ani de la marea teapa „Gerald” de la mijlocul anilor 1990 am descoperit uitat printr-un sertar un pliant cu cunoscutul joc piramidal care a lasat cu buza umflata peste 300.000 de romani. „Gerald, prietenul vostru va asteapta! O sansa aflata la indemina tuturor celor ce doresc sa se imbogateasca”, asa era tiparita prima pagina a pliantului care a fost distribuit in toata tara. Rindurile din pagina a doua au speculat exact aspiratiile romanilor proaspat iesiti din negura comunismului. Multa lume isi dorea atunci o vila, un autoturism „de clasa”, calatorii in lume, sanchi, pe toate continentele, iar Gerald Gorduna, fost membru al garzii de corp a Impuscatului, le-a vindut aceste vise tuturor credulilor. Fiecare om de voia sa se imbogateasca peste noapte trebuia sa investeasca intre 20.000 si 50.000 de lei (vechi) urmind ca intr-un interval de timp sa primeasca „decit” de zece ori mai mult suma investita. Mai mult, zilnic se extragea in public un cistigator care lua de zece ori suma depusa. Ochiul dracului le-a facut cu ochiul, daca se poate spune asa, la sute de mii de oameni, multi dintre ei vinzidu-si casele sau depunind toata averea doar, doar de or fi milionari de tranzitie. Toata afacerea s-a dovedit falimentara la mai putin de doi ani de zile de la infiintare iar numarul pagubitilor, potrivit unor date mai mult sau mai putin oficiale, se ridica la peste 300.000. Au fost si oameni care au avut bafta si au cistigat destui bani, evident oamenii sistemului, dar marea masa de depunatori a ramas cu buza umflata. Gerald Gorduna? El a facut puscarie cam o luna dupa care in buna traditie a justitiei romanesti a tulit-o in afara si a dus-o bine merci prin Argentina si ulterior in State. Evenimentul face deja parte din istoria contemporana si poate ar fi bine ca profesorii sa le spuna elevilor ca „Gerald” nu este doar un simplu punct de reper in Focsani. Oricum, Romania este intr-o perpetua teapa de cind s-a facut cica democrata. FSN, Caritas, FNI, Gerald, Bancorex, BIR, PSD, PDL, UNPR, USL sint doar citeva dintre expemplele care nu fac altceva decit sa ateste ca romanilor le cam plac tepele. Asa ca nu mai dormiti linistiti si cascati ochii cind mergeti la vot dar si cind bagati mina in buzunar!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.