Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
19 aug 2011 1004 vizualizări
Portretul primarului ideal, de la un cititor

Pentru ca cititorii nostri nu au nevoie de ziare aruncate peste gard ca sa fie destepti, unul dintre ei, foarte vizionar, a facut caracterizarea politicienilor mioritzici, visatori la functii. “Anunt publicitar: Oras de pe cursul inferior al Milcovului exporta doua (2) bucati politicieni expirati in persoana "domnilor" Nini Sapunaru si Bogdan Matisan; pret negociabil; ridicarea celor doi se face pentru unul de la sediul Primariei, iar pentru celalalt de la sediul Camerei Deputatilor. La achizitia la pachet a celor doi, cadou va oferim una bucata de calcator pe cadavre-Ionel cel Mare-om cu o personalitate identica cu a lui Basescu; azi mergi cu el la furat si miine te cauta politia numai pe tine. Cel mai bun candidat la functia de primar, va spun eu, sint tot EU, fostul senator al melcilor, unicul, inegalabilul, genialul... Catalin Deotona Popescu. Ba, va spun io, ce a facut Bacinschi, adica nimic, vor face si cei care se tot anunta ca vor sa candideze la primarie. Singura speranta este venirea in fruntea primariei a unui militar de mare caracter-domnul Radu Ignat. Sa traiti!”, face analiza politica cititorul nostru. Pai daca e asa, politicienii sa fie cu bagare de seama. Unii dintre noi sintem cam ironici.

Doi barbati si doua jumatati

Doi tatici buni prieteni au fost scosi la plimbare prin oras de pustii lor. Saptamina trecuta, au fost reperati Tralalin si Florinel Sorinel Hornea, plimbati de mina de copiii lor. Cei doi fosti colegi portocalii au fost vazuti atit in fata sediului unui trandafir de pe Independentei, dar si prin parcul Balcescu. Lasind la o parte comportamentul de tatici responsabili care isi fac timp si de activitati ca intre „barbati” cu picii lor, nu putem sa ne abtinem de ce Tralalin si Sorinel se intilnesc doua zile la rind, sa discute si sa-si plimbe baieteii. Se pregateste vreo promovare pe la Preafacatura Vrancea? Sau pur si simplu nu a gasit Tralalin un tatic cu care sa se inteleaga si sa aiba un „dop” de virsta apropiata de cea a tincului lui? Poate numai alaturi de cel mic sa mai faca senzatie presidentul citrician prin Focsani, mai ales ca guvernarea taierilor nu l-a facut foarte popular in rindul electoratului.

Daca sereistul nu-i fundul, degeaba mai este

Pentru ca ne-am cam saturat de bancuri cu politisti, am vrea sa auzim cit mai curind unele noi cu sereisti. Un personaj de banc pare a fi si Costelus Mateesque, un sefut fudul de felul lui. Cica la depunerile de coroane de la Soveja, de la cimitirul nemtesc, Costelus trebuia sa semneze condica. Insa, trebuia sa-si faca o aparitie furtunoasa. Asa se face ca, fiind deja in Soveja, unde are o casuta de vacanta, Costelus a sunat la Focsani, de unde a cerut sa-i vina masina la poarta, sa faca impresie. Si uite asa i-a fost trimis un Tuareg de la oras, care sa-i mute fundul doua ulite mai departe. Asta pentru ca sereistului ii este greu sa mearga ca un om normal, pe jos. Doar trebuia sa faca impresie printre taranii lui.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.