Caterincă Mioritică

Tiganie! Popa Ene si-a pus corturi in fata bisericii

Ziarul de Vrancea
25 iun 2011 1730 vizualizări
Faptul ca popa Ene si-a facut biserica in Cimitirul Nordic, ca de, nu avea jucarie, pardon, parohie, este tipic pentru meleagurile noastre.

Tot tipic este si kitsch-ul ce a invadat pina si lumea spirituala, dar acest aspect trebuie sanctionat. Ne intrebam cum sa iti dea prin minte sa amplasezi in fata bisericii doua corturi de picnic, cind asemenea ineptii nu existau nici in veacurile trecute, cind lumea cica nu era atit de "avansata" precum in secolul XXI. Uite ca se poate ca prostul gust sa acapareze pina si ceea ce este sacru si miine - poimiine ne vom trezi ca la cort se va putea minca "o maslinuta, un sticsulet, o farfuriuta de coliva". Parintele, ca sa se spele pe miini va invoca faptul ca soarele ii batea in cap pe enoriasi, dar cimitirul din nordul orasului este probabil cel mai umbros loc din tirg. Iar daca soarele poate fi invocat pentru astfel de tiganii, propunem ca toate bisericile sa fie cu doua-trei corturi si eventual si cu dozatoare de bere sau inghetata ca tare-i cald afara. Oricum, calitatea principala a parintelui cu pricina este gradul de rudenie cu fostul protopop, mai exact e frate-su. Nu-i asa ca meseria de preot e mult mai banoasa decit cea de profesor? (Frank Einstein)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.