Caterincă Mioritică

Boierul Dutza s-a urcat in Dacie sa inspecteze dealul din Tanasoaia

Ziarul de Vrancea
14 mai 2011 1569 vizualizări
Dupa ce coana justitica l-a facut boier peste dealuri intregi la Tanasoaia, propritarul care simte netarmurit lucruri fara zimti pentru padurea statului a fost sa-si masoare din ochi mosia.

Gigi Dutza a fost vazut zilele trecute prin zona, calcind apasat, plin de ginduri. Speram noi ca-s ginduri de impadurire si nu de traforare a copacilor Mariei Plagino. Si pentru ca la padure nu poti ajunge asa, pe jos, ca doar Tanasoaia e la coltul judetului, mosierul de la pesedeu s-a urcat in masina sa umila, o Dacia 1310, cu un numar apropiat de cel al hectarelor pe care padurarul lui Mare han de Oprishan le-a cistigat in instanta, 1400. Se pare ca aceasta vizita la padure nu este prima pe care Gigi Dutza o face la Tanasoaia, acolo unde a mai fost sa faca ceva curatenie printre arbori si sa spuna la vecini ca aia e proprietatea lui si ca cine nu aude, va fi vai si amar de el. Totusi, regia la care este angajat Dutza, zice ca acesta n-ar trebui sa se obisnuiasca sa stea prea mult sa asculte fosnetul frunzelor in bataia vintului si a drujbei, pentru ca procesul e departe de a fi incheiat. Romsilva isi acuza omul pe care l-a crescut la piept si i-a dat un salariu bunicel, neafectat de taierile cu sfert, ca a fost ca o vipera, in dorinta de a avea padure chiar din domeniile statului la Tanasoaia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.