Caterincă Mioritică

Pretul la benzina creste din nou, noi ne prostim cu maruntisul

Ziarul de Vrancea
15 apr 2011 465 vizualizări
Mediaxeroxul anunta ca benzina a depasit pragul de 6 lei per litru, iar cei mai naivi dintre soferi probabil ca pregatesc din nou banii marunti pe care sa ii dea angajatilor de la benzinarii.

Si noi sintem pentru o forma de protest care sa le arate marilor petrolieri ca averile si le trag pina la urma din banii nostri, ai tuturor celor care alimenteaza zilnic rezervorul masinii si nu numai. Nu sintem insa de acord cu infantila, penibila forma de protest cu maruntisul pentru ca nu vedem care este rezultatul ei. In afara faptului ca enervam, cel mult, gestionarul care este nevoit sa numere sute de banuti, asta dupa ce in prealabil am batut drumul pina la banca pentru a schimba banii mari intr-o traista plina de metal, nu rezolvam nimic. Desigur, mai vine un ziar, mai vine o televiziune, dar nu credem ca scopul este acela de a ne vedea pe sticla, de a le spune colegilor "uite ba, am aparut in ziar". Ideea nu e sa umplem benzinariile cu zeci de masini pe care sa scrie "protest", ci sa tinem masina "pe tusa", sa pustiim la propriu unitatea economica de unde alimentam de regula. Mai mult, sa nu cumparam nici macar un pachet de tigari, sa nu le calcam pragul nici pentru o guma de mestecat. Sa joace Solitaire toata ziua angajatii de plictiseala pina le-or taia internetul la benzinarii din lipsa incasarilor. Nu o zi, nu doua, ci saptamini intregi. Daca soferii s-ar pune de acord sa nu alimenteze nici unul, nici macar in caz de urgenta majora de la o anumita firma, aceasta, mai devreme sau mai tirziu, ar fi nevoita sa reduca preturile. "Iar au venit pacalicii astia", vor spune benzinarii daca vom continua sa ne lamentam cu maruntisul. Pentru sefii industriei petroliere sintem prea mici pentru a fi luati in seama, iar pentru stat nu existam. De noi depinde sa nu concretizam proverbul "ciinele latra, ursul merge". (Jacques si Rack)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.