Caterincă Mioritică

Preacinstitul Sergiu Nicolaescu se da Alba ca Zapada

Ziarul de Vrancea
26 mar 2011 887 vizualizări
Nea Sergiulica o face pe niznaiul cind el e negru ca chiperu, ca asa-i felul

Stirea-i de luna trecuta, dar eu, desen animat fiind mi se invirte rotita incet. Cica fostul cascador Szoby Cseh l-ar fi turnat pe e-ternul Sergiu Nicolaescu la securitate, iar maestrul maestrilor nu s-a putut abtine sa nu dea cu bietul om de pamint. "Pe mine ma suspecta, pentru ca lucram cu strainii. Niciodata Szoby n-a fost un om destept, mai curind un prostanac", spunea Sergiulica citat de agentiile de presa. La cum mergeau lucrurile in fostul regim, mai mult ca sigur ca Szoby Cseh a ciripit la secu, dar e uimitor cum de maestrul SN nu numai ca nu a spus imediat dupa Involutie, in gura mare, ca acrobatul facea nasoale, dar i-a si luat doua decenii sa isi aminteasca acest lucru. Considerat o autoritate in domeniu, imediat ce se intimpla ceva cu lumea filmului, este pus sa isi dea cu parerea. In loc sa fie promovati oamenii de valoare, atitia citi sint, in loc sa mai aflam ce mai face Mircea Daneliuc ori Lucian Pintilie, noua ni se serveste cu generozitate nulitatea artistica Sergiu Colonescu. De asemenea, este hilar modul in care in ciuda megalomaniei sale, a lipsei de talent si a unui drum parcurs pe ruta PCR-FSN-PDSR-PSD, SN este privit de multa lume ca fiind cel mai bun regizor roman. Poate fi cel mai batrin, cel mai politician dintre regizori, dar in nici un caz cel mai bun! Oricum, de dragul diversitatii trebuie sa existe si regizori aserviti care sa imprime ideologia de partid in mentalul colectiv prin filmele lor. Si, intr-o tara in care Sergiu Nicolaescu este presedinte la Comisia de Cultura a Senatului, iti dai seama ca de fapt tara e "¦tot a lor. Cica steaua (apusa) a cinematografiei romanesti a activat in acest domeniu si multumita relatiilor cu o oarecare doamna Maurer"¦ sotie de Prim-ministru. Subversivi mon cher, subversivi! (Sandy Bell)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.