Caterincă Mioritică

Din cauza datoriilor la lumina, era cit p-aci sa stea mama Lucia la opait

Ziarul de Vrancea
26 mar 2011 1080 vizualizări
Cica Electrica a indraznit sa o someze pe mama presedintelui la plata restantelor (mari) la curent electric de la viloaie, dar amenintarea s-a scurtcircuitat dupa niste interventii

Circula un zvon prin judet, venit tocmai de la km 25 ca o boare de primavara, cum ca recesiunea economica ar fi afectat buzunarul primei pensionare a judetului. Si cum baiatul mamii care impartea ciubotele cu fratiorul sau in copilarie gusta acum din plin piinea neagra a opozitiei guvernamentale si nu mai are maruntis ca pe vremuri, facturile la utilitati s-au tot strins. Si s-au tot strins pina ce au venit oamenii la poarta imparatiei lui Mare han si au ciocanit sa ucida becul. Intentia lor era sa ii stinga mamei Lucia lumina, sa o lase sa stea la luminare si sa completeze sudoku in baie la lanterna. Asta pentru ca, asa cum ne-a parvenit zvonul, facturile la energia electrica au facut teanc, iar la casierie sa plateasca nu a ajuns nimeni. Intelegem, mamica-i pensionara, iar nenorocitul de Guvern Boc i-a taiat din pensie, asa ca de unde bani de microbuz? Si, tot din cauza nenorocitului de Guvern portocaliu, doamna n-a mai avut bani nici de sms pentru feciorul de la oras, sa mai vina pe la ea, sa o ajute cu niste eminesti pentru factura la lumina. Insa, daca va ginditi ca poate pentru o seara sa se stinga becurile la penitenciar, va ginditi strimb. Si asta pentru ca, o interventie miraculoasa pe la sefii Electrica a tinut opaitul aprins la Bolotestii lui Mare han. Somatia de plata pe adresa primei pensionare s-a facut pierduta, facturile oficial sint reesalonate si platite, neoficial, cine dracu"â"¢ are curajul sa verifice, si tot asa. Dar, in judetul in care anumiti consilieri judeteni isi trag electricitate pe gratis la mosiile lor ruginoase, de ce sa ne miram ca electricienii n-ar avea inima si pentru o biata pensionara, hacuita de nenorocitul de Guvern portocaliu, cu un baiet presedinte care face si desface itele politicii mioritzice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.