Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
12 mar 2011 1282 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

Cultura isi tine aproape gunoaiele


Pentru ca in aceste vremuri se fura orice prin Focsani, prada cazind si institutiile publice, una dintre cele mai vitregite deconcentrate (din punct de vedere al sapunului si al ghirtiei igienice) se pune la adapost. Directia de inCultura isi tine pubelele de gunoi inauntru dupa terminarea programului, si asta pentru ca minoritatile conlocuitoare din zona respectiva au o pasiune nu pentru a cauta in containere, ci de a pleca cu ele. Asa se face ca Micul Iliescu al pedelistilor a decretat ca trebuie sa isi pazeasca bunurile nationale, cele doua pubele de culoare verde. Dupa cum se vede, acestea sint depozitate la intrarea in Directie. Si daca ei isi tin gunoiul pe pres, asta nu inseamna ca la Directia de inCultura pute. Totusi, credem ca era mai inspirat sa se tina pubelele intr-o magazie. Ce ar spune ministrul Culturii despre o asemenea fapta?N-ar strimba din nas? In institutia de cultura ar trebui sa se stringa valori, scriitori, opere de arta, nu"¦ gunoaie. Si, domnule Mic Iliesc, sa nu ne spuneti ca pubelele faceau parte dintr-o expozitie modernista!


Florarii de la Piata, dijmuiti de lalele de sefi si politicieni


Luna lui Martisor a adus ceva gauri prin bugetul florarilor de la Piata, care au trebuit sa-i multumeasca in "mita cu petale" pe sefii din mai multe institutii. Asta pentru ca, asa cum spune sursa noastra, "Laleaua olandeza", pe la tarabe au venit cu miloaga- amenintare sefii de la Piata, politicienii, dar si japcarii de la Finante. "Cum naiba sa nu fie greu pentru pietari care au trebuit sa bage MOCA buchete grup de flori lui Fany, Jypa, sefii pietei care an de an dijmuiesc pe toti amaritii pentru a duce aceste buchete la o alta floare Micsunea, sefa de la resursele primariei, sau la alti sefi de prin palat, pentru PSD, USL, PNL si uite asa aceasta este cauza pentru care multi comercianti de flori au renuntat sa mai vina cu ele la vinzare. ERA sa uit, nu trebuiesc ignorati cei din Finante care si ei primesc MOACA buchetele pe care le daruiesc cu generozitate in aceste zile. CAUTATI ieftineala mai mocangiilor si nu mai practicati BULANGISMUL- kalicilor !!", transmite iubitorul de flori.


Chitra Josepha de la Fortele de Munca


Circotasele din institutia Bratelor de Munca spun ca zilele trecute, regina Josepha a implinit frumosi ani. Si pentru ca prin institutie se faceau pregatiri pentru a intinde mese cu bunatati de la doamna directrice, mirarea lipsei maslinei si a fursecului le-a facut pe subordonate sa se intrebe: unde-i sefa? Josepha insa n-a fost de gasit pentru cei care doreau sa zica la multi ani, s-o pupe si sa manince o felie de tort de la sarbatorita zilei. Asta pentru ca, zic colegele, Josepha e atit de chitra incit nu a vrut sa faca cinste. Si ca sa nu fie pusa in situatii jenante, directricea si-ar fi luat o zi libera, numai si numai pentru ea. Ei, nu este singura care fuge de responsabilitatea de a-si servi colegii cu o bombonica... Mai stim noi niste sefi zgirca si pe la alte institutii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.