Caterincă Mioritică

Fantoma lui Stalin la Teatrul Municipal

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 1310 vizualizări
Buldogul de pe Broadway-ul cacanez a dat afara trei colegi de breasla in numele economiilor la bani si la munca

Fantoma lui Stalin bintuie de citeva zile prin Teatrul Municipal. Reincarnat in buldogul care raspunde la numele Soleil Frannco, fantoma lui Stalin a luat la masurat cadrele din institutia de cultura, ca pe vremea comunistilor. Celor care sint mai inalti ca bulodogul li se taie capetele. Primele victime sint doua actrite si o regizoare, alesi pe criteriul coteriilor. Nu esti din haita mea, nu mergi in campanie electorala cu Didi Omul Maro din Marasesti, nu te guduri pe linga Mare Han din Bolotesti la ziua recoltei, adios roluri, ciao scena si spectacole pe Broadway-ul cacanez. De frica sa n-aiba soarta lui Sto Yan Off de la Centrul Creaturilor, care a ajuns portar la Scoala de Harfe si Lefterii, Soleil Frannco, aceasta eminenta cu barba a hoardei pesediste, a ras dintr-un foc trei posturi, spunind ca focsanenii sint prea prosti si nu au nevoie de teatru de creatie. Soleil Frannco, da"â"¢ in ce scoli ai invatat matele teoriile teatrului de creatie, ca in afara de montat microfoane la Ateneu cu Puiu Siru in anii "Ëœ90 si recitat poeme la zile nationale pe la Biblioteca nu prea te-ai intilnit cu cartile? Bref, "Teatrul din Focsani este prea mare pentru un oras asa de mic", ca sa citez din rostirile bahice ale buldogului de pe Broadway-ul cacanez. In alta ordine de idei, ca sa fim pe intelesul consilierului Ollo Leriu, la Focsani nu este loc pentru teatru si, oricum, la Casa de Cultura se joaca mai multe piese decit la Municipal. Nu pentru ca focsanenii sint prosti, cum lasa de inteles Frannco &Co, ci pentru ca in ultimii ani Teatrul a fost transformat in sala de banchete, baluri de boboci, gale pentru firme si prezentari de chiloti, iar de viata teatrala focsaneana nu s-a mai interesat nimeni. Cade cotina, publicul nu apaluda, ci huiduie!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.