Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 1605 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

Nini vrea o pitzi primarita si-l saboteaza pe Fane Ciubota


Cursa pentru primareala a demarat in tromba. Nu doar cu Nini in pole position la Focsangeles, ci si cu citiva oameni de incredere prin judet. Si cum Ninel e sictirit pe primarul de la izvoarele vindecatoare de la Vizantea, unde i-a proiectat un drum, dar pe care Mare han nu i l-a asfaltat, mai marele galbenilor a pus ochii pe viceprimarita Mari Cica. Si-a spus ca numai Mare han sa aiba pitzele primaritele lui? Si alegerea lui Ninel de a o sprijini pe madame mai are si un alt motiv: acela ca actualul edil, Fane Ciubo, se da bine pe linga un adversar al Sapunarului, Cioby. Si pentru ca pozitionarile sint clare, prin primaria Vizantea Livezi sint doi liberali care se sapa unul pe altul, cu un A pentru doamna, evident.


Cu acceptul primarului Vulpoi de Tanasoa, nunta in scoala


Noutatile proaspete de la Tanasoaia zic la curiosi ca prin scolile din comuna in loc sa se deruleze acte educationale pentru micutii care ar vrea sa scape de "curul" Vrancei si sa ajunga la oras, sub obladuirea primarului Romica Vulpoi, se organizeaza serate dansante, nunti si botezuri. Taxa de inchiriere a salilor este de 200 de ieuroi, cu un plus acolo cind vin italienii, ca are de unde. Circotasii zic ca o anume directrice de Marca este atit de incintata cind numara banisorii intre degete, incit este prima care scoate bancile din clase, sa faca loc meselor pentru nuntasi. In plus, distractia la scoala din Tanasoaia este atit de mare incit, cu semnatura primarului si a sotiei sale, proaspat titularizata pe postul de invatatoare, profesorii s-au dezdrabalat la Revelion 2011 exact in salonul de distractie unde elevii fac despartiri in silabe si calculeaza radacini. Frumos exemplu, domnilor profesori. Oare maritul inspectorat are habar?


Botez cu voie si limba impleticita la Celeul mioritzic


Cine se gindea ca la Parlamentul lui Didi a murit muza comediei, s-a inselat. Pina acum a lipsit numai zgindaritorul de serviciu, care, iata, a aparut la sedinta de luna aceasta. Grabit probabil sa prinda deschis la supermarket pentru o punga de pufarine, presedintele Gicu si-a cam impleticit limba la citire viteza. Rezultatul a fost extrem de gustat de pesedistii in corpore, carora li s-a umplut sufletul de fericire cind Gicul liber la limba l-a botezat pe profu"â"¢ Popoiu-Copoiu. Din Danut Popoiu, presul a reusit un joc de litere de genul Danoiu Poput. Razbunarea pedeleilor a venit in scurt timp, pentru ca respectivul pres cu limba incurcata a avut de trecut proba eliminatorie de dictie cind a trebuit sa-l anunte la interventii pe Liviu Olo cu accent pe e, care accent numai pe e n-a fost, spre singerarea urechilor respectivului. Concluzia: zimbetele si ironia se scapa si la Putere si-n Opozitie, iar carnea umple apoi toate frigiderele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.