Caterincă Mioritică

Sil vu ple musiu de Focsani

Ziarul de Vrancea
22 ian 2011 1077 vizualizări
Va place ¦ Bhrams? Nu va asteptati la asa ceva de la acordeonistul de bulevard

Au aparut si pe la noi cintatorii. Nu ai primaverii, ci ai crizei economice. Si daca inapoierea economica ne-a "salvat" de la a avea un metrou, unde cintaciosii sa ne trezeasca de dimineata, in drum spre serviciu si sa ne zornaie in fata paharul de unica folosinta cu maruntis, agitat de-o mina murdara (de impresie artistica), artistii trotuarului si-au gasit "scena" in Focsani. Unde in alta parte decit pe trotuarul care se inunda la fiecare ploaie si topire a zapezii de linga "Farmacia 24". Aici, un acordeonist intirziat i-a luat locul de intins mina cersetoarei care se demachia in oglinda retrovizoare a unei masini. "Inarmat" cu instrumentul de cintat, haine ceva mai groase si mai ponosite si cu o cutie de pantofi goala, artistul trotuarului ingina la clape, intr-o seara, o melodie. Care nu suna a nimic cunoscut, nici a "Barca pe valuri", dar nici a manea. Cinta in sinea lui, cu volumul mai mare, pentru a-i ghida pe trecatori prin bezna bulevardului si prin noroaiele pasajului. In treacat ne-am oprit si noi, pentru a descilci ritmurile acordeonului, dar si pentru a vedea bacsisul strins de artistul crizei in cutia murdara, dar destul de incapatoare. Semn ca sperantele erau multe. Cum sunetul muzicii nu l-am recunoscut, goliciunea cutiei ne-a demonstrat ca focsanenii nu-s mari amatori de enterteineri de bulevard. Criza ii face sa tina de fiecare banut. Sau poate artistul de ocazie n-a reusit sa atinga nici o coarda sensibila. Cu siguranta, acordeonistul respectiv, cu aceleasi ustensile si probabil acelasi repertoriu cu ceva accente "a la francais" ar fi reusit, intr-o sesiune de "sil vu ple musiu" pe malurile Senei, sa stirneasca ceva impresii si sa zornaiasca la finalul zilei de-o cafea si-un croissant. Asa, pe malul baltii de la "24" n-a facut decit de-un covrig. Si ala cu gaura.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.