Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
15 ian 2011 1435 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

O asiatica la curtea baronului


Dupa ce a experimentat latura spirituala si a platit slujbe de atragere a binelui la curtea sa, prin invocarea duhurilor pe la Biserica din Pardosi, se pare ca presidentul Vrancei vrea sa incerce si pe alte cai. Parabolica de la palat nu si-a indeplinit nici ea in totalitate menirea, aceea de a respinge undele negative pe care dusmanii le-ar trimite catre el. Si, dupa ce camasile violet s-au cam spalacit, baronul si-a adus o experta cu ochii oblici. "Gheisa" are o misiune clara: sa aseze lucrurile feng-shui prin birou si camere, astfel incit presidentul de provincie sa se trezeasca binedispus si sa aiba chef sa vina in biroul de la Cejex, cel mult injurat de multi. Si cica pina asiatica experta in atragerea energiilor pozitive nu termina de redecorat si rearanjat camera, baronul nostru nu prea mai vine pe la munca. Decit atunci cind trebuie sa-si ia Dreptul"¦


Vulpe(a) de la Tanasoaia a fost pacalit(a) de mistret


A dat strechea-n edilii si procurorii vrincenesti care, dupa ce s-au imbuibat cu cirnati, racituri si friptane de porc la Anul Nou, s-au gindit ca-i rost de scazut burtile prin padurile judetene, in ochirea mistretului cu colti de argint. Daca la Vintileasca, singe a curs numai de-o parte, respectiv din sarmana creatura salbatica, la Tanasoaia alta a fost chestiunea. Glasul padurii spune ca edilul cu nume de jivina, vulpea, s-a cam accidentat in urmarirea cu pusca la ochi a unui mistret cam agitat. Cica gospodarul a cazut intr-o hirtoapa in primele zile ale anului, cind a aranjat o goana prin padure, alaturi de alti amici insetati de singe si pasionati de gratare si pastrame de vinat. Si dupa ce vulpea a fost pacalita de"¦ mistret, a ajuns in chinuri la spital la ortopedie, unde labuta i-a fost bagata intr-o ciubota de gips, care a tinut-o departe de primareala. Poate ca acest accident este un semn ca domnul primar cu nume de animal salbatic sa mai lase pusca de-o parte si sa se apuce de altceva. Poate de"¦ ingrijit albine. Ca am auzit ca are un stup subventionat.


Deja ne-am plictisit de cind se tot schimba prefectul in subprefect


Zvonoteca de aur de la Perfectura anunta, din nou, ca manusile de box ale lui Nelutu Botirlau, numit de unele si Stan Papusa, ar urma sa se mute din biroul numarul 1 in cel de sub. Acolo unde au mai stat in doua mandate, sub descalecatul lui Dragos si sub matriarhatul Ralucei. Cica ministrul intern Traienica Igash pregateste o rocada, nemultumit ca Oprea-i cam moale, cu Siforin Hornea. Circotasii spun ca schimbarea s-ar face in preajma datei de 24 ianuarie. Insa, de cind am tot auzit noi ca se schimba prefectul in subprefect si vice versa, ne-am cam plictisit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.