Caterincă Mioritică

Musafirlic de lucru (cu lesinati si fara )

Ziarul de Vrancea
6 nov 2010 653 vizualizări
Viciul Bobo Morti a lesinat de mai multe ori cind statea cu gura cascata la dentist

Vineri, pe cind soarele isi incepuse a arunca cea de-a treia sulita pe cer, un mic pluton de oficiali si mai putini oficiali si-a croit drum vitejeste pe la citeva dintre scolile focsanene cu un scop bine determinat: vizitarea renovatelor cabinete stomatologice pentru lelevi. Din rindul oficialilor s-au numarat viceprimarii - cel ascutit (la minte, desigur), Bobo Morti si cel putin (la stat), Vasi cu gaina Dobre, suava si gingasa doamna a sanatatii publice din Vrancea, Cornelia DragUna precum si nelipsita mina libera a edilului spermantet, Didi Bacinschi, respectivul Dan Cazaciuciu. Prima oprire a microbuzului transportator de neoficiali aflati in calitate oficiala, adica ziaristii, s-a intimplat la scoala cu numarul unu din cartierul Sud, acesteia urmindu-i 9, 2 si 5. In acest periplu deloc dionisiac, jurnalistii de pe ambele maluri ale Milcovului au avut de invatat o multitudine de chestiuni importante pentru viata: cum se cheltuie banul public in interesul micului cetatean, de ce este bine sa te duci periodic la stomatolog si strategii de implintare a viitoarelor sume din buget intru bunastarea locuitorilor municipiului Focsani. Demn de consemnat este si modul cordial in care a fost primita mica delegatiune oficiala de catre cadrele medicale din scoli. Drept sa spun, aici s-a cam simtit lipsa unui organizator de nadejde care sa-i intimpine pe vizitatori cu sare, piine (eventual de la Cuptorul de Aur) si, de ce nu, cu un paharel de basamac din cramele particulere ale lui Georgel Costache. Dar, facea rau la dinti, scopul vizitei, de altfel. In sfirsit, jurnalistii au aflat ca in ciuda aspectului sau dur (precum sapunul cu pricina) de barbatus otelit in lupta intestina din consiliul local, Bobo Morti a lesinat nu de putine ori, pe cind era de-o schioapa si cu ciorapi trei sferturi, in incercari vitejesti dar fara sorti de izbinda, de a scapa de citeva masele pirdalnice ce nu-i dadeau pace. Se pare ca aceste intimplari din indepartata sa copilarie i-au dat actualului vicius taria de a infrunta vicisitudinile vietii, intelepciunea de a urma fara preget caile ascunse ale politicii si, mai ales, o intuitie fara gres atunci cind si-a ales cirmaciul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.