Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
2 oct 2010 1117 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

Titel Juganel, instruire-excursie la Viena


Areristii din Romanica, carora li s-a alaturat si omul pus mostenitor de Nicu Frichinoase, Titel Juganel, la noi in judetel, s-au dus la instruire. Unde? Tocmai la Viena, unde lebedele zboara sub atenta supraveghere. Si cam cit credeti ca s-a instruit areristul drumurilor Vrancei la Vienica? Circotasii zic ca ar fi stat trei zile si ar fi fost de ajuns sa viziteze una-alta, sa se plimbe pe Dunare si sa faca soping intens. Doar excursia, zisa si instruire, a fost platita din banii statului. Pentru cei care n-au auzit de Titel al nostru, areristul este sef deconcentrat la o institutie unde, zice-se, ciinii alearga cu spaga in colti. Noi ne intrebam ce fel de instruire a fost aia in buricul Europei civilizate, cind noi n-avem nici pe unde fi rutieri, ca n-avem drumuri, nici pe unde aplica niste norme stricte, pentru ca avem spaga in singe.


Susunel, piticul Mutulica, la primele gingureli


Mutulica, unul dintre cei sapte pitici ai Alinului ca Portocala de la Consiliul Local Focsangelesc, a spus la sedinta de luna trecuta primele sale cuvinte. Cristinel Susunel s-a gindit ca e mai bine sa scoata degetelul din gurita si sa-i arate celui care-l are in grija, in casuta din povestea portocalie de pe Independentei, ca are si el ceva in creieras. Piticul Mutulica a deschis gura, cu toate ca, vorba aia, daca tacea, filosof raminea. Piticul portocaliu a cerut ca primarele sa dea bani nu doar la una din anexele liceului lui Cuza, dar si la cealalta. Chit ca omul stie ca pentru asta e nevoie de proiect, verificari si, mai ales, de bani. Dar na, omul trebuia sa arate ca are limba, mai ales ca prestatia ii era urmarita de Alinul ca Portocala. Evident, acesta era ocupat sa vorbeasca la telefon si a ratat interventia de Nobel a lui Mutulica. Poate data viitoare.


Liberalismul lui Ninel, Valter Enet si filosofia


Dupa ce au votat ca niste ciubote, fara sa citeasca ce scrie la proiect, galbejitii lui Ninel Sapunel au facut spume cind au vazut ca nu doar Valter Enet isi bate joc de viata lor de consilieri care nu vor avea niciodata primar. Liberalistii s-au trezit ca-s persiflati si de Gica si Vasil de la apa-canal, care le-a bagat sub nas preturi mari la conducta, pe care ei le-au aprobat ca boyy, sa fie injurati de cetateni. Ofticati, oamenii lui Ninel au infierat cu demisii si au amenintat ca, in opinia lor, sa incalzesti apa la cazan nu-i mare filosofie! Insa, cum Enetu lui Valter n-are ce sa arda, credem ca la iarna vom adapta tehnici de supravietuire in Focsanii bocna, arzind filosofia, cartea de-a doispea. Ca nu-i mare filosofie-n ea, dar macar te incalzeste cu ceva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.