Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
4 sep 2010 847 vizualizări
Banel joaca in deplasare, face driblinguri la Inspectorat

Banel de Tataranu, omul scandalului continuu la catedra, s-a ajuns. Noroc de partid ca a zarit in el o adevarata nestemata a invatamintului mioritzic funeriuit si a spus ca ea trebuie slefuita tocmai la casa scoalelor. Cu alte cuvinte, a plecat Bosty si a venit Banel. Inlocuim un mapet cu un altul si mai mapet. Banel de Tataranu, leganat pe poale de o doamna cu influenta la citricieni, se pare ca s-a plictisit de comuna din cimpia Vrancei si si-a luat servieta de oras si pantofi de lac. Pe la Consiliul Judetean nici nu rasufla si sta cuminte in banca lui, cu minutele la spate. La inspectorat, Banel nu vrea sa stea pe banca de rezerve si cauta sa vada care-i treaba cu "dezvoltarea resursei umane". Asta dupa ce niste cucoane l-au acuzat pe Banel cel oranj ca ar fi vrut sa... dezvolte niste relatii de-alea fierbinti chiar prin clase. Toate niste rautacisme!


PNL vrea sa scrie finalul bostaniadei


Cica supararea liberalilor pe Bostanul vopsit a ajuns la cote maxime. Deranjati si de suspiciunile de spaga incasata la Bac, galbenii vor sa-l caroteze pe proful cu babofilia si toaleta din dulap. Jordas, de aia nu mai poate, incurajat si de revenirile sale in forta pe scaunul de general. Iar costumul sau verde brotacel ii da puteri sa se lupte cu Sapunelul, dar si cu toti portocaliii care-i vor dulapul multifunctional. Intre timp, pe la casa scoalelor face vizite dese un fost gineral popoiucaliu care, de altfel, s-ar fi plins pina la ministrul cu accent pe e ca n-are si el o functie, ci numai doamnele din familia sa. Sa fie plicul de la Bac primit de Jordas cilciiul lui Ahile pentru exilarea sa definitiva la Adjud? Afara din partid si din inspectorat? Greu ca asa se sperie bostanaria.


Paznicul Mareanului, bun si la dat cu matura


Gardianul care-l pazeste pe domnu"â„¢ presedinte de invaziile hoardelor de cetateni nemultumiti, are puteri sporite. Pentru ca pe canicula babele, fanele lui Marean, au renuntat sa mai vina cu traista in bat sa mai ceara bani de aspirine si carmol de la baron, gardianul mai tragea puiute de somnic pe scaun. Suparat ca la el pe batatura nimeni nu trebuie sa doarma in front, domnu"â„¢ presedinte i-a dat paznicului o matura. Pe spinare, intii. Si apoi, sa se sprijine in ea si sa faca luna trotuarul de la intrare in palat. Asta ca tot ceea ce vede Mareanul cind mai vine sa-l sperie pe mos Mircea sa fie trandafirii din gradina si nu gumele lipite de copchii pe pavele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.