Caterincă Mioritică

Nelutu Oprea recomanda vrincenilor: emigrati in America

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 748 vizualizări
In cazul in care doreati sa puneti osul la dezvoltarea judetului sau la inovare, bocculetii va zic clar: Nu este cazul. u pe pagina Preafacaturii esti invitat sa pleci cu catel si cu purcel peste Ocean

Preafacatura Vrancea recunoaste ca nu mai avem nici o sansa! Reprezentantii Guvernului Bocculet al n-spelea ne spun verde in fata ca: in tara asta nu mai avem ce face si mai bine ar fi sa ne luam catelul si purcelul si sa emigram. Daca Nelu Oprea Stan Papusa zice ca-i de cacao, pai sa-l credem. Si unde zice reprezentantul Guvernului ca ne-ar putea fi mai bine? Tocmai peste Ocean, in Americuta, tara care se afla sub Canada. Asta ca sa aveti locatia exacta si sa puteti alege: stil de viata in tara tuturor posibilitatilor sau stil de viata european, ceva mai rece, dar cu multe oportunitati si artari. Invitatia la emigrare este postata chiar in deschiderea paginii Preafacaturii, sa nu mai apuci sa vezi nebunia din judet. Dar ce te faci ca, pe linga viza, bagaje, despartiri de rude, ca sa ajungi in Americuta iti mai trebuie si un pasaport. Pam pam! Si aici, Preafacatura te lucreaza. Te invita sa pleci, dar nu-ti da la timp actele. Geaba iei purcelul si catelul daca Nelutu Botirlau nu se preocupa sa amenajeze civilizat birourile de eliberat acte. Si atunci te dezumfli, zicind in barba ca poate e semn ca trebuie sa ramii in tara si sa ajuti la dezvoltare, la crestere si inovare. Si atunci, cauti bucuros nu ce poate face Romanica pentru tine, dar ceea ce poti face tu pentru patria lanurilor de griu, a marii pline de calcani pe care-i pescuieste Ucraina si a gradinilor din Carpati? Cauti idei de dezvoltare tot pe pagina Preafacaturii Vrancea. Poate Guvernul spune ce putem inova noi sa iesim din criza profunda. Gugalim, gugalim si ce gasim? La capitolul "Cercetarea stiintifica, dezvoltarea si inovarea" ni se aprinde un beculet si ne spunem: hai ca Nelutu transmite mesajul Guvernului! Dam clic. Si ne apare... O pagina alba pe care sta scris implacabil: "Nu este cazul". Adica guvernasul iti zice ca n-are nevoie de inovare pe timp de criza. Lasati ca muncesc bocculetii pentru noi. Si atunci ce faci? Te scoli cu noaptea-n cap si te infigi rabdator la pasapoarte. In mina tii o punga. Un wiskey si un plic. Sa se miste functionarasul mai cu talent si sa-ti iasa pasaportul mai repede. De acolo, viza e floare la ureche si Americuta parca nu-i la un continent si-un Ocean departare. Plecati fratilor, ca-n tara nu-i loc de dezvoltare. Va spune Guvernul clar: Nu este cazul!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.