Caterincă Mioritică

Cine vrea capu" Protopopului Mutu Gura de Aur

Ziarul de Vrancea
21 aug 2010 1260 vizualizări
Popa cu cel mai tare Audi din judet i-a pus gind rau protopopului Bogzaru. Nascut intr-o familie cu vina de pe Valea Putnei, popa cu aere de sicilian macho si ochi de maur trage la greu de scaunul protopopului si unge de ceva vreme cararile intortocheate de la Arhiepiscopiei pentru a-si pune in aplicare planul.

Dupa ce si-a adus podoaba de ginere slujitor in buricul tirgului, asa cum a vrut muschii lui papa, popa Phou Taru ii pregateste protopopului o surpriza, dupa cum se birfoteste prin preotime. Nu stim cind, dar stim cum si mai stim ca zilele Bogzarului supranumit "Mutu Gura de Aur" sint numarate. Gurile rele zic ca popa cu Audi bengos si-a adus de la Muntele Atos vesminte de protopop si a cumparat si o cruce Episcopala de vreo jumate de kil sa i-o atirne de git Epifhanie cind il va investi cu noua dregatorie. Asa ca, dragi preoti cu vise de avansare in cariera, nu mai sperati la postul de protopop ca sicilianul de Focsani, cu chip feciorelnic ca o pictura de Botero, si-ar fi cumparat déjà dregatoria de la Stabulul Episcopal, iar pe Bogzaru l-ar astepta mazilirea. Oricum taia frunze la ciinii ramasi la Protoierie de pe vremea popii Eni, care a fost totusi protopop, pe cind Bogzaru inca se mai lupta cu alfabetul teologic si chiar cu limba materna. Ptiu drace!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.