Caterincă Mioritică

Episcopia lui Epi surubel, cea mai tare tuica de Zoresti

Ziarul de Vrancea
21 aug 2010 1759 vizualizări
A aparut licoarea cu care biserica se umple de pacate

Episcopia lui Epifanie surubel scoate bani din credinta in puterea prunelor, dupa ce a facut avere si din puterea strugurilor. Dupa ce prin toate bisericile din Vrancea au fost bagate pe git pochilor sticlele cu "vin bisericesc", imbuteliate la Schitul Saseni, cu destinatia de impartasanie dusca dupa dusca, Episcopia Buzaului si Vrancei a devenit sfinta bodega. Doamne iarta-ma! La vinzare, printre tamiie, luminari pentru vii si morti, icoane si matanii, a intrat recent si "tuica de Zoresti", alcool sfint, purificator si aducator de viziuni cu sfinti. Se pare ca Episcopia vrea sa-si dezinfecteze enoriasii de pacate, asa ca le vinde cu 50 lei litra de tuica tare de pruna de Zoresti. Bei si te zoresti sa vezi cerculet de sfinti in jurul capului si tu plutind printre ei. Desi purtatorii de sutana indeamna la cumparare, prin vinoteca pe care o aseaza in fiecare biserica atrag enoriasii la desfriu. Sau vinul de Saseni si tuica de Zoresti sint reteta Bisericii ortodoxe pentru ca batrinii pensionari sa uite de criza? Bautura sfinta sau pacat si desfriu, eticheta de pruna cu grade multe nu este inregistrata la nici o institutie, ca sa nu mai vorbim de antrepozitul fiscal necesar oricui se ocupa cu fabricarea de alcoale. Cazanele cu tuiculita facute de slujitorii Bisericii sint de fapt un fel de evaziune fiscala, dar fiind in numele Domnului, se iarta!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.