Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 799 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

Credinta ti-L baga pe Dumnezeu cu pumnu-n casa


Pochii care umbla cu Doamne-Doamne si cu aghiazma prin blocuri s-au inzestrat in ultima perioada cu un har de la Sfintul Gheorghe, razboinicul: maniera agresiva de propovaduire a cuvintului Domnului. Cruciadele s-au terminat de secole, dar acum pochii cu cruci in frunte si buzunare laaaargi se ocupa de demolarea usilor apartamentelor. Pe linga stilul bubuit cu care te anunta ca "vine parinteleeeeee", inaintasii sfintei contributii la biserica iti mai maltrateaza si minerul usii. In cazul in care blocatarii mai uita zavorul netras, aghezmuitorii pot ajunge sa dea buzna peste oameni in casa. Sau, scuipa-n sin, sa bage in fibrilatii babele care uita ca-n calendar e sarbatoare cu cruce rosie, neagra sau fara cruce si deci, tre sa scoata banul sa ajunga la Sf. Petru. Sa-i fi facut criza pomanagio-religioasa pe purtatorii de patrafir mai agresivi? Analizind dupa citi nu deschid usile in fata pochilor, credem ca-n cutia milei nu-s prea multi banuti.


Baba Vrincioaia"â„¢z garden: Pedeleii vor felicitari cu mioare pe munti


Io-te ca pedeleii mustesc de autoironie. Unul dintre cei mai constanti comentatori politici mioritzici oranj s-a apucat sa faca biza de ditai viciupres Gica Libelula, artist emerit in a sta cu ochelarii pe nas si in a incondeia obcinele bucovinene cu modele electorale din mioare. Gica Libelula a fost desemnat de partid sa conceapa strategia de victorie la scor pentru alegerile locale din 2012. Un portocaliu dintre turmacii lui a facut propunerea ca desenul in oi sa devina "za next brand of Mioritza"â„¢z garden". "Daca i-ar invata si pe ciobanii nostri cum se face asa ceva in mod sigur turismul vrincean ar inregistra cresteri semnificative. Cum ar fi de exemplu ca bogatii lumii sa comande urari scrise cu oi pe muntii Vrancei?", se intreaba comentatorul. Evident, zicerea sa are o adinca aplicare in realitate dat fiind ca muntii babei Vrincioaia sint cam golasi de paduri si deci oile s-ar vedea din satelit si n-ar fi mincate de lupi. Unde-s padurile de alta data? Pai sa zica preafacatura cum e cu cosorul!


Blogul lui in loc de site a fost hacuit!


Ca primul barbat al plaiurilor Vrancei nu suporta criticile si se inspumeaza, asta se cunoaste. Insa, mai nou, incearca sa-i cumpere pe cei care mai indraznesc sa il persifleze prin postari acidulate. Blogu"â„¢ lui in loc de site, din pagina de mopricaterinca a ajuns loc de primenire. Presedintele Vrancei a reusit sa "convinga" posesorul de www-eu ca-i mai bine sa nu-l mai toace atita si sa-i dea voie sa-si puna el o poza care-l avantajeaza si, de fapt, sa nu mai scrie deloc. N-a tinut faza cu libertatea de exprimare sau blogerului i s-au bagat mintile-n cap?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.