Caterincă Mioritică

Moartea vine cu promotii

Ziarul de Vrancea
10 iul 2010 998 vizualizări
Romanu" s-a nascut poet! Si de ce n-ar muri tot la fel? Un magazin de servicii funerare dintr-un oras apropiat incearca printr-un slogan cu rima sa mai potoleasca riurile de lacrimi ale rudelor indoliate si sa garanteze ca si linga Sfintul Petru sau linga cazanul cu smoala ajungi cu de toate.

"Noi ducem mortu"â„¢ cu tot confortu"â„¢" sta scris pe geamul magazinului care te conduce pe ultimul drum. Si te face in acelasi timp, pe tine norocosul care treci pe trotuar si inca mai cugeti pe lumea asta, sa te amuzi de inventivitatea oamenilor de afaceri care scot bani frumosi din cel mai nefericit eveniment al vietii. Pentru vremurile de criza care se anunta, patronii anunta si super oferte in special pentru batrinii care se vor trezi, sau nu, cu pensiile taiate ca la macelarie de statul hapsin. Sicriele au preturi promotionale. Iar pensionarii cu simt macabru nu se sfiesc ca in drum spre alimentara sa intre si sa-si faca rate la cutiile de ingropaciune. Si cind ajung la raionul cu salamuri si lactate si vad ca mizelul s-a scumpit, iar laptele de vaca zici ca-i lapte de cocos de nu se pot apropia de el, batrinii sint multumiti. In drum spre magazinul cu de-ale gurii, s-au oprit exact acolo unde trebuie si considera investitia in lucrurile de moarte o alegere mai buna decit suta de grame de urma de salam.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 51 minute, 44 secunde
Oare actuala putere si-a facut comanda la acest magazin/
, acum 739370 zile, 22 ore, 51 minute, 44 secunde
Si ce vreti dragii mei sa-si puna omul strangul de git sa ve faca voua vinzare?, lasati oamenii sa traiasca, ca aici este mai frumos sa ne platim pacatele ca pe lumea cealalta cine stie cum este, e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.