Caterincă Mioritică

Oracolul de la Cejex vesteste dezbracarea sumanului sef al Culturii

Ziarul de Vrancea
3 iul 2010 1075 vizualizări
Potrivit unor descintatoare de la Cejex, cultura populara vrinceneasca va urca din jeep-ul tiplat cu nume de firma privata in ancestrala teleguta

Oracolul de la Cejex spune ca "ZEUS" prezice o cadere de pe cai mari si bugetari a unui zeulet mai mic care se crede ziditorul creatiei populare din judet, omul fara de care nici o traditie nu poate sa dainuie oficial in tara Babei Vrincioaia. Mirosul de la tarabele cu mici insirate de capetenia traditiilor pe dealurile festivalurilor populare a ajuns ca un duh rau pina in biroul nr. 1 din Cejex iar cineva strimba cam tare din nas. Pentru ca se aude tot mai mult de o privatizare a culturii populare prin metoda ANTRACT, oracolul se grabeste sa anunte sacrificiul unei cariere de sef pe altarul lacomiei, dupa o reteta pagina, inspirata de chiparusii de prin munti. Si doar stia omul ca MMO se face foc si para pe cei care-si permit luxul de a calari banul si bunul public mai ceva decit el. Babele descintatoare isi scuipa in sin si spun ca sefuletele ar fi promis sa nu mai care micii si berea cu masina institutiei pentru a face profit din festivaluri. A promis ca-si va scoate afacerile personale din contabilitatea institutiei. A promis sa nu mai incheie acte pe care sa le semneze si ca beneficiar si ca furnizor. To late, bre! Boghii zic ca nu mai era loc de eugenie culturala. Asa ca seful a fost retrogradat la foc automat, iar institutia urgisita, comasata si trimisa la scoala. Cei care se bucura de raul altuia zic ca de luni baronetele culturii taranesti va cauta de molii traditia intr-un birou si mai mic si mai transpirat situat fix in podul unei scoale de arta. Ca sa nu credeti ca la casa de moda, care le-a fost repartizata deunazi de ridicatorii de miini din Cejex, se vor croi prea curind sumane si itari vrincenesti. A, sa nu uitam! Ultima aventura cu iz de cintec de lebada a sefuletelui cu grade sovietice cica s-ar fi consumat chiar saptamina trecuta, cind a organizat ultimul festival montan in calitate de viitor fost. Aici, un primar mocan si rosu pe deasupra era sa-I umfle la botic suparat rau pe deconturile facute pe ploaie cu creatiunea populara. Chiar si asa doar un personaj nu a iesit in pierdere in urma serbarii populare, material vorbind. Dar cine are interesul sa verifice ce firma a asigurat sonorizarea si cam cit a costat pe criza asta? Poate ca ar fi bine ca Cejex-ul sa-si trimita spionii mai des pe la KGB, acolo unde sumanul sef isi bea cam des cafeaua si unde multi invata cum sa se spioneze pe fata. Ptiu drace!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.