Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
26 iun 2010 961 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din provincia "vranceza"

Atențiune, vine Flo Rent-in cu molitfa!


Baiatul cu nume de floare, coborit din copacii Babei Vrincioaia direct in catedrala lui Prunache, trimite scrisorele enoriasilor de pe strada Stefan Cel Mare, anuntindu-i ziua si ora cind va trece sa le incaseze peschesul, cu molitfa postului. Atentiune, vine Flo Rent-in, slujitorul care l-a numit pe Baron "brandul Vrancei" si-l considera pe stapinul cazematei din Bolotesti, "intre cei impreuna cu Apostolii". Circula birfa printre babele cu internet de la pangarul catedralei ca junele Flo Rent-in si-a facut si ID pe mess, prin care-i anunta pe credinciosii emancipati ziua cind trece sa le ia taxa de protectie impotriva necuratului. Cei care gasiti offline-uri de pe ID-ul "florentindelacatedrala" sa stiti ca nu este un virus, ci o pacoste. Nu-l acceptati in lista ca nu mai scapati de el in vecii vecilor, amin, si ajungeti pe urmele lui, un ligau al Baronului. Mai bine dati un leu la caminul de batrini din Maicanesti si cistigati mila Domnului, decit sa platiti taxa de protectie impotriva necuratului, ca oricum de el nu scapati.


Sorinel ""subul a primit o masina confiscata de la traficanti


Ralu"â„¢- Ana Pauker a atras cind era prifectureasa citeva masini bengoase in curtea institutiei, asa de ambit. In afara de celebra masina de la Inspectoratul Scolar daruita cu complimente de Jordache Dovleac, Ralu"â„¢ - patru oua, a mai pus mina si pe o masina confiscata de Zgarda fiscala, un "cerculet, cerculet, cerculet, cerculet" negru, tip smecher. Aku"â„¢ se plimba cu masina respectiva cu numere de MAI numai Florinel-Sorinel- subul. Se pare insa ca acesta nu stie ca masina a fost "tunata" pentru traficul cu tigari pe ruta Chisinau "" Iasi - Vulturu si are si acum pe ea diferite componente dublate. Cum ar fi portierele, portbagajul sau podeaua. Cert este ca daca vreodata vor dori sa cumpere, sa zicem, apa minerala mai multa, ca sa ajunga si la presa, angajatii subului vor avea loc suficient pentru transportul acestora.


WC-ul care a adus pacea in cultura vranceana


Cocoanele de la Centrul Creaturilor Populare nu mai merg sa faca pipi la Gara, nu mai vin cu pampers in poseta, nici nu mai fac pipi la toaleta Baronului de la sediul PeSeDe. Aliodor Yli Esco, seful Inculturii vrincene si purtaciosul de parole al partidului care a bagat fabrica de confectii in Parlament, a reintrodus wc-ul Directiei de Incultura in circuitul cultural bastinas. A fost nevoie de un wc pentru ca razboiul secular dus de Puiu Siru si Danut Stoianof sa se termine cu o pace eterna. Cunoscuta batalie a wc-ului de la Directia de Incultura a intrat in istorie. Cu ea si tristele personaje de mucava din institutiile de incultura din Vrancea, care vor ramine in istoria acestui judet nu pentru oarece realizari culturale, ci pentru batalia wc-ului, pe care nici macar instantele de la Focsani si Galati nu au putut sa o lamureasca. Nu este o gluma, ci un fragment din viata mizerabila a unui judet numit Vrancea, unde si wc-ul stirneste pasiuni"¦ Trageti apa acum, pina cind cultura populara nu se muta la casa de moda!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.