Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
5 iun 2010 1041 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din "provincia vranceza"

Nelu Mondialu, omul care nu spune nimic


Impins de la spate de premierul Milica Bocculet sa iasa el sa zica metodele prin care Guvernul portocaliu se ia la trinta cu criza si infringe, mai mult ca perfectul Nelutu Oprea s-a dus sa se vada pe sticla. Sa se vada, nu sa spuna ceva concret. Cunoscut drept functionarul care nu spune niciodata nimic, prefectul Breloc nu s-a dezmintit: a ocupat degeaba timpii de emisie, fara sa zica ce putori piloase politice ar trebui sa zboare de prin institutii. Mai mult de atit, preful Nelu a luat in brate niste declaratii cu referire la criza globala, transformindu-se intr-un adevarat Nelu Mondialu"â„¢. Si ca sa para cu adevarat ca ia in serios treaba lui la Prefectura, Nelutu"â„¢ Stan Papusa, dupa cum il alinta fosta lui sefa Ralu, si-a scos din birou agenda. O agenda pe care noteaza problemele societatii noastre si pe care, ca un veritabil reprezentant al Guvernului, nu le rezolva.


Invidia roade Prefectura


Circoteala de prin aceleasi unghere ale Prefecturii vrincenesti transpira ca intre cei doi subperfecti Vicentica si Sorinica este o trainica si constructiva invidie. Publicarea in vazut tuturor a salariilor care le umplu buzunarele celor doi subi in fiecare luna a stirnit si mai tare rica. Vicentiu, care are 42 de bulioane, este individios pe Sorinel, care ia 50. Acesta, fiind in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, institutia care plimba benzina degeaba si aduce fursecuri de zile onomastice, mai ia de acolo inca 8 bulionase, banisori care ii fac cu ochiul si celalaltui sub. In esenta, rautatea dintre cei doi este buna, semn ca Vicentica vrea sa munceasca pentru un ban in plus, speriat poate si de amenintarea taierii a 25% din salariu. Daca e asa doritor, n-ar trebui sa se ocupe Vicentica de o munca bruta? Sa zicem"¦ sa dea cu sapa.


Urit domnu"â„¢ consilier Emi DiaConu!


Politicienii de Milcov nu-si arata respect unul fata de celalalt cind este vorba despre programe politice. Asta e stiut! Insa, aceiasi indivizi se trateaza cu spatele si cind este vorba de drame personale. La sedinta de Cejeu de saptamina asta, citricianul Emi DiaConu era extrem de preocupat de telefonul sau. De parca l-ar fi sunat Baselu, Bocculetul, Alinul ori Strotcan in persoana. La rugamintea junelui Birla de a se tine un moment de reculegere in memoria sotiei unui coleg de Consiliu, distinsul Conu Emi si-a continuat in galagie discutia la mobil. Chiar asa, domnul politician, nu putea astepta juma de minut? Politica ca politica, dar pina la urma toti ajungem la Sfintul Petru. Rusinica!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.