Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
13 mar 2010 597 vizualizări
Culmea deszapezirii la consilierul Nisto

Marti a nins din nou peste Focsani. Si acum, ca de fiecare data, autoritatile au fost luate pe nepregatite. De nepregatit ce era, primarul Didi a omis sa-l roage pe amicul Nisto, cu firma cit o arena, sa intre sa dea o mina de ajutor la indepartarea zapezii. Drept pentru care, domnul consilier, in timp ce se indrepta spre sedinta de Consiliu Local, sa voteze bugetul exceptional, a fost implicat intr-un nefericit eveniment rutier. La care si-a dat concurs, bien sur, si zapada de pe carosabil pe care si el, intr-un contract de spirit civic pe care-l are cu Primaria, putea sa o dea la o parte.


Frichinoase amina mutarea de sah, mat la sahistii barbugii


Nicu Frichinoase, zis de unii si Babaroase, s-a declarat oripilat de faptul ca primarul cu parul alb Didi vrea sa treaca cu buldozerul peste sectorul sahistilor din Gradina Publica. Bine, ca in zona nu se mai faceam demult schemele lui Kasparov, ci se adunau banii pentru diferiti dubiosi la babaroase, asta-i alta treaba. Dar, domnul consilier, dorind sa apere o traditie incontestabila a cetatenilor municipiului, a precizat ca "sahul a intrat in folclorul focsanenilor" si, precum Galbena de Odobesti si cascavalul afumat de la Soveja, trebuie sa tinem obiceiul viu. Asta chiar daca sahistii si-o mai luau pe cocoasa de la barbugii pompati care aveau nevoie de mese sa mai intinda paharele.


Justitia vrinceneza, o mare afacere de familie


In curtea Justitiei de la Vrancea se practica intelegerile de familie. Oarba cum e, doamna cu balanta are de-a face cu servicii si contraservicii, pentru acte mai mult sau mai putin putrede. Uite asa, numai pe merite profesionale, fata lui Florinica Stoica, presul Judecatoriei Panciu, a ajuns notar stagiar la doamna notar Ginuta Con Stantinescu. Aceasta este sotia avocatului Doru, despre care cunoscatorii zic ca-i cam mare sforar si amic de nadejte al sefului de la Cremenal, metalistul Toni. Despre doamna sotie, numai de bine. Ea a perfectat pe bani buni actele de vinzare-cumparare a noului sediu al Judecatoriei Panciu si, din intimplare, s-a nimerit sa garanteze si pentru vinzarea bisericii de la Slobozia Bradului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.