Caterincă Mioritică

Epifanie, norocit pe Haifaiv de enoriashii glumetzi

Ziarul de Vrancea
27 feb 2010 1779 vizualizări
Episcopul locului este subiect de gluma pe celebrul sait de socializare u creatorii ar putea fi afurisiti, daca nu i-ar fi facut rost preafericitului de cite un prieten pentru fiecare zi a anului

Biserica a intrat in epoca Hi5. Printre cei care si-ar fi tras pagina de socializare ar fi si Epi Suburel, "un fel de boier al bisericilor, un bashtan al bibliilor, un jupin al crucilor, un cumatru al cozonacilor, un peshte al calugaritzelor", dupa cum citim in prezentarea de pe saitul de prietenii. Gluma, o adevarata lucrare a incornoratului, dupa cum ar putea spune preafericitul, a fost gustata de nu mai putin de 365 de prieteni. Ceea ce ne face sa concluzionam, potrivit unui studiu britanic, of course, ca Epi de pe "Haifaiv" este putin cam superficial, pentru ca nu are timp sa discute cu toti amicii, prins fiind si intre rugaciune si post. "Va rog sa postatzi confesi"¦ erm... comentarii ca sa shtiu daca meritatzi sa ajungetzi in rai sau nu! De asemenea, putetzi sa recomandatzi prietenilor voshtri sa-mi viziteze pagina. Se vor simtzi mintuitzi shi la Judecata de Apoi chestia asta va conta.

Nu ma deranjeaza nici daca-mi trimitetzi mesaje cu pacatele ce le infaptuitzi, mai ales daca sintetzi nishte domnishoare care-shi pun pe Hi5 pozele pe care parintzii lor nu ar trebui sa le vada. Sa nu va prind, insa, cu spamuri"¦ ca atzi dat de dracu"â„¢ (Doamne, iarta-ma!)", zice Epi pe "Haifaiv". Blasfemia continua, pfiu drace, iar Epi de pe saitul de socializare vorbeste de canoanele bisericesti la un nou nivel. Iar limbajul este si el in pas cu moda, pentru ca enoriasii tineri sa inteleaga cu adevarat invataturile "parintelui". "Vinul sfintzit nu mai e de actualitate cu toate facaturile astea din pastile care circula pe piatza, asha ca ma gindesc sa promovam vodca sfintzita (se crede ca in cantitatzi mari, vodca sfintzita te face sa-l vezi pe Dumnezeu). Anafura nu mai e nici ea de actualitate, pentru ca piinea contzine mult prea multe E-uri shi ne-am gindit sa ne axam pe napolitanele Naty. Vin deja taiate in cubuletze, sint shi dulci (deci e mai ushor sa prostim copiii) shi pentru creshtini ferventzi, mari consumatori de anafura, exista pachete de 250 shi 350 de grame. M-am gindit shi la o cadelnitza polifonica, cu leduri shi beculetze, in care sa ardem ganja in loc de tamiie, poate asha va deveni trendy sa mergi la slujbe pentru tinerii care au luat calea pacatului. Luminarile sint periculoase shi ele, putind provoca incendii prin neglijentza enoriashului care nu mai shtie cu ce mina sa tzina luminarea, cu care sa se inchine shi cu care sa buzunareasca enoriashul din propria-i vecinatate, asha ca vrem sa promovam laserele de la turci (ei shi-asha nu au nevoie de ele, pt ca sint musulmani) sau brichetele cu lanterna, pentru cei mai amaritzi dintre noi", se propovaduieste de pe muntele Haifaivului. Si daca nu v-ati hotarit sa fiti prieteni cu Epi, poate lista sa de preferinte va va convinge. La capitolul Favorite Song este scris: "Joan Osbourne - "What if God was one of us" shi varianta "What if God smoked cannabis", George Michael - "Jesus to a child", (pentru ca Iisus ne-a lasat dragostea pentru copii), Depeche Mode - "Personal Jesus" ("Richard, taci, mai!"), Eric Clapton - "Tears in heaven", Belinda Carlisle - "Heaven is a place on earth", Led Zeppelin - "Stairway to heaven", Freddie Mercury - "Made in heaven" ori Wham - "Last Christmas" si Mariah Carey - "All I want for Christmas is you"". Sau, mai bine, "toate cintecele de la botezuri, nunti, cumetrii si inmormintari. Nu de alta, dar ies bani din ele". Cine se intreaba la ce filme se uita Epi, raspunsul e: Patimile lui Iisus, Dogma, Dumnezeu pentru o zi. Deocamdata nu se stie daca gluma de pe Hi5 a ajuns si la urechile adevaratului Epifanie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.