Caterincă Mioritică

Doar o birfa sa-ti mai spun!

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 1047 vizualizări
Cele mai proaspete birfe din "provincia vranceza"

Studentul Jiji de la Piata si-a pierdut carnetul de note


Seful tarabelor de la Piata Moldovei, Jiji Jipa, s-a apucat sa se scoleasca la batrinete pentru a-si asigura postul caldut de sefulete. Studentul-bunic nu mai are insa atentia studentului de 20 de ani, nici la rapiditatea de a-si scrie notitele profesorilor si, banuim, ca nici la tehnici esentiale de copiat. Dind dovada de multa neatentie, Jiji Jipa a anuntat la mica publicitate ca si-a pierdut carnetul si-l declara nul. Studentul de la Piata s-a inscris la Facultatea de Stiinte Economice la o universitate particulara din Focsani, studii care-i sint necesare la calcularea gradului de inchiriere al tarabelor cu zarzavat. Acum, noi ne mai aducem aminte cum se intimpla de fapt cind ne pierdeam carnetul de student: aveam note cam proaste si ne pastea sesiunea de restante. Dar, sa nu fim rautaciosi. Intre timp, se invata la facultate!


Marean si mapa portocalie


Sursele de la Bucale, care au stat cu ochii chititi pe intilnirea pesedistilor de la Comitetul Executiv, toarna ca baronul nostru si-ar fi schimbat preferintele de culoare. Marean si-ar fi citit eseul filosofic dintr-o mapa portocalie, provenita poate din materialele de campanie de la prezidentiale ale piratului. Micile atentii de la echipa de campanie a lui Base au ajuns si prin Palatul Administrativ, angajatii batindu-se care ce sa ia. O bricheta arde "bine" viciile primarului Didi, un pix oranj noteaza de zor in caietul de intrari al portarului de la Cejex si, iata, mapa portocalie este preferata lui Marean cind se duce sa-l enerveze pe Prostanac. Desi Opri se tot fofileaza si incearca sa se urce cu toate picioarele pe vaporul lui Traienica, pedelistii de la Focsani spun ca nu au in intentie sa-l primeasca in partid. Nicu Frichinoase ii transmite lui Marean ca ar face bine sa bata pe la alte usi. De parca baronul ar astepta sa-i deschida cineva usa Pedeleului"¦ Manunchiul de chei al baronului are si el breloc portocaliu.


Din supervizorul pompierilor vrinceni, secretarul Guvernului


Guvernul Boc al IV-lea e plin de minunatii si razgindeli. Oameni pe care in prima faza i-a trimis la numarat fire de iarba si la lustruirea echipamentelor pompierilor, ca inspectori guvernamentali, sint adusi acum, dupa citeva luni de cistigat in experienta, sa fie secretari. Unde? Tocmai in curtea Guvernului, de unde in 2008 au fost alungati sa taie frunze la ciini pentru ca au fost prefectii lui Tari. Este cazul lui Stefan Gati, pus inspector guvernamental la Vrancea, si care, la lipirea UDMR de PD-L, si-a dat demisia. Probabil stia ca vine soarele si pe strada lui. Care soare politic l-a pus acum ditamai secretarul general adjunct al Guvernului. Deci, la intrarea la guvernare a PNL, fostul pref Dragos Mircea ar putea fi si el ceva pe la Guvern. Numai ca liberalii nu vor intra prea curind in nimic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.