Caterincă Mioritică

Ia concurenta si licenta, mai cumetre!

Ziarul de Vrancea
8 aug 2009 1518 vizualizări
Alinutul isi asteapta soldateii sa termine facultatea pentru a le da jucarii in primele birouri din institutiile deconcentrate. Un pedelist cu intrare se pregateste sa dea ghinda din mina pe vrabia politica de pe gard

Cum e ca partidul sa te astepte sa-ti iei diploma de licenta pentru a te instala confortabil in fruntea unei institutii deconcentrate din judet, ca sa lucrezi pe bani multi in interesul cetateanului? Ei bine, aflati in criza acuta de oameni, democrat-liberalii vrinceni au ajuns atit de generosi incit au aminat schimbarea unui anume director vechi pentru ca unul dintre functionarasi sa-si dea licenta la fabrica de absolventi de la "Spiru Haret" pentru a putea prelua friiele institutiei. Nu-i asa ca v-am facut curiosi? O sa va dam citeva indicii obtinute de la revoltatii care n-au mai auzit de asa ceva, nici macar pe vremea partidului unic. Ei bine, domnisorul cu pricina se ocupa cu cardurile la o sucursala bancara marcata cu ghinda si inca dependenta de bani publici. Si-a sacrificat timpul si a lipit afise prin campanie, remarcindu-se desigur prin multa cumintenie politica. Intre timp a avansat de pe listele de supleanti si i-a luat locul Alinutului in micul parlament municipal, unde nu face decit sa ridice mina asa cum ii dicteaza partidul. Omul mai are un atu. Este unul dintre numerosii cumetri de fost prefecte timidacios care trebuie sa fie si el ajutat sa aibe coledzi. Asa pregatit cum este, junele portocaliu se incalzeste pentru a dibui concurenta neloiala printre firmele din judet, atitea cite au mai ramas in urma crizei. Scaunul de director schioapata, daca ar fi sa parafrazam numele actualului sef. Iar promovarea in politica mioritzica se face fara concurenta, dupa ce la concurs esti intrebat eventual cit e ceasul. Iata ca ne-am lamurit mai repede decit ne-am fi asteptat de noua generatie politica care a luat locul batrinilor din judeteana de partid. Traiasca Ordonanta 37 a guvernului Emil Boc! Cine mai face acum diferenta intre portocale si gogosi?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.