Caterincă Mioritică

Pedeleii aspira la praful arhivistic

Ziarul de Vrancea
11 iul 2009 949 vizualizări
Nici pesedeii nu se lasa mai prejos si i-au incredintat misiunea de epurare de la Arhive ispravnicei de serviciu de la Prefectura

Dupa ce terminara de impartit institutiile Vrancei ca la piata, pe sistemul una tie, doua mie, pedeleii si pesedeii s-au uitat cu ochi hulpavi catre institutia lui Petrica Arhivica si i-au pus gind rau. Primii care au pohtit la asumarea institutiei care adapostesete papirusurile judetului de pe vremea lui Gelu, Vlad si Menumorut au fost yesmenii lui Base. Acestia s-au insinuat cu nesimtire printr-un telefon plin de subintelesuri, prin care i-au cerut lui Petrica sa-si depuna istoricul activitatii la ei la sediu. Cum n-are treaba cu politica, ci mai mult cu chirilica, furios, omul le-a dat cu flit. La scurt timp a venit rindul pesedeilor care, si mai subtili, au trimis-o pe Ralucuta sub forma de prefect, care se intereseaza de binele judetului, sa-i ceara niscaiva zapisuri vechi cu mosii si paduri boieresti. Petrica-arhivica-fara-frica a trimis-o se pare la plimbare pe ispravnica si i-a trimis o depesa prin care explica primului jurist al judetului cum sta de fapt treaba cu legea in domeniul actelor si hirtoagelor de pe vremuri. Furioasa, Ralucuta papusareasa a tras sforile si i-a trimis lui Petrica niscaiva controale pe cap care sa-l faca sa se mai gindeasca daca vrea sa ramina pe functie sau sa-si ia vreun concediu prelungit de la fispan. Mai experimentati in domeniu, pesedeii isi freaca miinile pe la usile lui Arhivica fiindca in spatele acestora zace o comoara inestimabila, usor transformabila in lichiditati. Asta este insa doar pentru "connaisseuri".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.