Caterincă Mioritică

EcaterinCA Cu trei iezi si Lupul cel rau

Ziarul de Vrancea
27 iun 2009 1474 vizualizări
A fost odata ca niciodata o casuta numita invatamint, cu un mare tron in centru. Pentru tronul de aur al scoalelor vrincene se bat acum trei iezi si un Lup.

Iedul Dovlecel, mai galbui si isteric din fire, cauta sa-l sape pe Copoi cum stia el mai bine: telefoane date la miezul noptii caprei mama, amenintari si usi trintite. Ce sa mai, isi vrea locul inapoi! Pai pentru ce se tot vopseste in culoarea rahatului (turcesc)? Pentru ce si-a cumparat el cel mai frumos costum turcoaz, pe care sa-l asorteze la fularul galbui?!? Copoiul portocaliu il asculta, zimbeste linistit pe sub mustata si asteapta marea intilnire cu Dovleacul, sperind ca-l va sparge repede si usor. S-a gindit deja la arma crimei. Un geam termopan e mai mult decit perfect! Poate banii din meditatiile neimpozitate il vor ajuta sa-si cumpere cel mai solid geam, cu care sa-i cresteze coaja iedului Dovleac. Pe de alta parte, Iedul O"â„¢ Neast, fiul ratacitor, s-a intors acum inapoi in casuta, pentru ca vrea si el un coltisor de tron caldut. Doar de-asta s-a rugat atit timp si cu lacrimi in ochi de mama capra, Ecaterinca, sa-l ajute sa se intoarca pe tron! Ce nu stiu insa cei trei iezi e ca Lupul cel rau sta pe-aproape si ii pindeste din tufis, rivnind cu si el, cu coltii scosi, la un loc pe tronul aurit al invatamintului. Iedul Copoiu, mai siret din fire, a facut un pact cu Lupu"â„¢ cel rau, dar mama capra Ecaterinca le-a dat amindurora peste nas, punindu-l pe O"â„¢Neast in locul lupului, care cel mai probabil, il va devora de viu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.