Caterincă Mioritică

Marean de Vrancea, inlocuieste si tu Evian cu apa de Odobesti!

Ziarul de Vrancea
2 mai 2009 1176 vizualizări
Baronul ii trimite pe vrinceni sa cumpere si sa manince produse made in Vrancea .

Ca un vrincean printre vrinceni, asteptam ca Marean sa dea primul exemplu, sa renunte la statul la hotel Mariott si sa revina in apartamentul sau din Focsani, unde sa dea banii pe intretinere lui Valter. La masa, sa bea apa minerala imbuteliata la Odobesti, la fratele Nicolas, in loc de apa ghetarilor fitzEvian, cumparata din bani publici. Gustarea de prinz, sa contina cas afumat de la bunica din colt de la Lepsa, in loc de brinza mucegaita frantuzeasca, iar fripturica sa nu mai fie de rechin, ci de porc transat la abatorului lu"â„¢ tata lu"â„¢ Tralala. La desert, trufele belgiene ar trebui sa fie inlocuite cu niste nuga facuta in fabrica de la Vinatori, iar fructele sa provina direct din copac de la Laminorul. Furate de copii vara, sint de o mie de ori mai bune decit pomelo alea aduse din China. Vinutul"¦ Aici pivnita trebuie sa raceasca licori de prin podgoriile Cotesti, iar baronul sa nu mai destupe sampanii frantuzesti ori Pinot Noir adus de prin Italia sau Chile. Cind l-om vedea pe Marean imbracat de la Placi sau de la Mustea si va renunta la costumele fine englezesti, atunci si noi vom deveni intru totul consumatori de produse vrincenesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.