Caterincă Mioritică

Alinu si Mareanu se taie pentru padurile Vrancei

Ziarul de Vrancea
25 apr 2009 1132 vizualizări
Iar Raluca e priceputa la retrocedat copaci pentru oamenii pesedeilor

Negocierile intre Marean si Tralala par a se fi impiedicat de un ciot de padure. La buchet, Directia Silvica si Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare Focsani aprind mintile de politicieni dibace ale celor doi presedinti de caste politice judetene. Cum Alinutul i-a promis silvicultorului Laurentiu Dumitrache, fostul candidat la deputatie in Colegiul 3 Dumitresti, ca-i da pe mina una din institutii, baronul s-a umflat in valva si a solicitat ca are el un om mai prieten al padurii, chiar cu doctorat in aschii si conuri de brad. Marean se bate ca ursul cu lupul pe pastrav pentru omul sau de incredere, Gica Duta. Cel care e subsecretar de stat la Paduri si doarme noaptea in pat cu justitia, soata sa fiind judecator necesar lui Marean. Duta are un interes aparte sa plaseze un om ascultator la institutiile de lemn, mai ales ca ITRSV-ul va avea in subordine riul, ramul, trestia din sase judete, printre care si Tulcea cu Delta Dunarii si za Sulaina Cenal. De asta s-a si dus in urma cu ceva saptamini Opri la liniste si la peste. Sa admire peisajul si sa o coaca cum va face sa fie a lui zona Dobrogei. Cit despre Gica Duta, acesta da la rindea cu spor. Mai nou, achizitioneaza la greu paduri, unele retrocedate chiar de Prefectura condusa de"¦ Ralucuta. Asa ca, ce a facut Dragos, iaca face si Ralucea cu mare succesuri. Nici mai mult, nici mai putin, doctorul in paduri Gica Duta ar avea precontract pentru un dosar de citeva zeci de hectare retrocedate in urma cu o saptamina la Ruginesti, de la urmasii unei familii cu rezonante istorice. Padurile noastre bani-ii poarta, iar Gica vrea sa-i aiva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.