Caterincă Mioritică

CJ-ul lui Oprisan iar nu stie sa vorbeste romaneste

Ziarul de Vrancea
28 mar 2009 3990 vizualizări
Virgula intre subiect si predicat - asta pun angajatii lui Oprisan, in loc sa puna mina la munca

Consiliul Judetean Vrancea, lipsit de seful suprem mutat cu teancul de camasi la Marriott, incepe sa arate cit mai clar capacitatile extraOrdinare care lucreaza pe acolo. Cu creierasele aerisite ca Marean nu-i mai freaca la icre, angajatii celei mai competente institutii din Vrancea se fac de cascadorii risului din nou. Capitolul? Aceeasi gramatica sugubata a limbii noastre ca o comoara. Infochioscul din incinta locului de munca al lui Oprisan o da prin aratura nasol de tot. Cetateni, cititi si rideti. Ati ales pentru stilcirea la greu a limbii romane. In caz ca nu stiati, locul virgulei sta intre subiect si predicat, dupa cum aflam din formularea: "accesul la informatiile care privesc modul de organizare si functionare a Consiliului Judetean Vrancea, (adica virgula) este deosebit de facil". Si tot din curtea agramatilor cejeisti redam urmatoarele: "locuitorii plaiurilor mioritice, urmasii babii Vrincioaia si a lui Mos Ioan Roata". Cu siguranta, Costica Dumbrava Minunata nu a pus gramatica pe primul loc la scoala, din moment ce acordul lipseste. Gramatica ca gramatica, dar sa auziti exprimare copiata parca din cartile de elogiere a comunismului, cu inlocuiri pe ici pe colo: "La inceput de mileniu (mileniul a inceput de vreo 10 ani, dar in fine, tot inceput se numeste) Judetul Vrancea se gaseste pe un teren ascendent de consolidare a institutiilor democratice, de edificare a reformelor economice, sociale, administrative, contribuind astfel la apropierea in timp a aderarii Romaniei la structurile europene si euro-atlantice". Wow, acum sa cadem cu totii pe spate! Ce extraordinar... Pe asta se cheltuiesc banii contribuabililor, pe ineptii ascunse sub ecrane sensibile la atingere. Sa aflam ca Romania se apropie in timp, in spatiu, in miscare browniana si prin deductie carteziana de structurile europene si euro-atlantice. Bine ca voi, angajatii Ceje si seful vostru, refuzati sa va apropiati de o gramatica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.