Caterincă Mioritică

Ceaiul de la ora 4 dimineata, la CITO Odobesti

Ziarul de Vrancea
29 nov 2008 736 vizualizări
La concertul PSD, pomana electorala a fost vinduta cu 1 leu pentru ca in centrul Odobestiului au fost adusi mult prea multi fomisti

Pentru ca a venit iarna si la CITO Odobesti, si o data cu ea si weekend-ul alegerilor parlamentare, asistatii institutionalizati aici au inceput sa fie tratati regeste in ultimele zile, pe spezele angajatilor. Pentru ca reprezinta o masa electorala inerta, numai buna de "muls" pentru citeva sute de voturi rosii, "dementii" de la CITO, cum ii numesc adesea chiar sefii, primesc de citeva zile un tratament pe cit de generos, pe atit de siciitor pentru multi dintre ei. Pentru ca centrala termica nu mai functioneaza de ceva vreme din cauza combustibilului de proasta calitate achizitionat pe bani scumpi, sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala, aflati in inspectie, au gasit solutia salvatoare pentru incalzirea "beneficiarilor". Astfel, salariatii Centrului au fost obligati de fostul maior de Securitate Toader Ghetu sa semneze un angajament, sub presiunea ca altfel isi gasesc contractele de munca la poarta, conform caruia trebuie sa le dea de baut ceai fierbinte asistatilor in toiul noptii si in zori, atunci cind frigul e mai patrunzator, adica la ora 12.00 noaptea si la 4.00 dimineata. Mai mult, "debilii" trebuie supravegheati strict si din 15 in 15 minute inveliti cu paturile din dotare pentru ca, Doamne fereste, sa nu dirdiie de frig. Se pare ca aceste semne de benevolenta si preocupare pentru soarta si temperatura lor corporala nu au fost tocmai bine primite de asistati, care, treziti cu noaptea in cap ca sa isi bea ceiutul, au fost atit de iritati incit au si sarit sa bata angajatii pentru ca nu-i lasau dupa aia sa faca pipi, de la atita ceai. Pe linga aceste "alintaturi", persoanele cu deficiente din Centru au fost cadorisite si cu tricouri si jachete marca PSD, pe care, evident, au fost obligate sa le poarte, atita vreme cit este partidul pe care, cu mina lor sau nu, vor pune stampila duminica. Imbracati cu aceste geci au defilat si intr-una din serile trecute la concertul international electoral al PSD, prezentat de pupila artistica a baronului, Tavi Ursulescu. Cu aceasta ocazie, alaturi de odobesteni, si cei de la «2-2» au primit din belsug vin, de s-au intors in centru pe sapte carari. Pentru ca in zona au fost adusi mult prea multi fomisti, care veneau de cite patru ""cinci ori la gratare, pesedistii au decis in cele din urma ca pomana-i odata, iar a doua oara e electorala si costa un leu. Adica «1 leu 3 mici si 1 pahar de vin», dupa cum scria mare pe un afis. Cum PSD-ul se simte ca in propria sufragerie in Odobestiul condus de familia Nicolas, scena de pe care baronul nu mai termina de vorbit a fost tuflita taman in mijlocul intersectiei din centru. Frumos iti sade mai draga Nicolas sa pui scena cu spatele la Brosteni si cu fata la Jaristea? Nu de alta, dar ambele sint comune liberale, iar banisorii tai vin de la Focsani, ca si rasaritul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.