Caterincă Mioritică

Gabit, cu un ochi la malai, cu altul la portocale

Ziarul de Vrancea
22 nov 2008 994 vizualizări
Gabit Postolache, premarele spalacit galben-portocaliu de la Tifesti, sta zi de zi in telefon cu pres-ul interimar al Pedeleilor, Alinus Tralala.

Iar discutiile respective sintem precisi ca nu sint numai de bine din moment ce Gabit, fara nici un stres, si-a pus la gitul golas al sau si al primariei pe care o conduce un fular de-al lui Nini. Asa, ca sa fie cald cind vin fondurile de la Guvernul motociclistului. Numai ca, acus vine si dilema dilematoare: cui face campanie lautarul Gabit in colegiul 5 Marasesti? Lui Alinus Tralala, care n-are fata de Focsani ca i-a luat locul Razvanel? Sau lui depuftate de Pascani de Bucuresti halta Marasesti Ciopi Mirciosu, cu care se pozeaza de zor? Gabit Postolache, aceasta curvette politique, joaca la doua capete. Cert e ca dupa campania de la parlamentare tot bine iI va fi. Trecutul sau de ginsac migrator stie de ce! Sau poate stie Gabit mai multe de renasterea Aliantei D.A.? In acelasi fel se aude ca gindeste si procedeaza zilele astea si viceprimarele portocaliu de la Marasesti, curtat asiduu de pesedistii lui Vrabioara. Gura lumii zice ca vicele ar fi dat de pomana un Chitic de peste cu ocazia Ovideniei, pentru votantii lui "Vrabia parlament viseaza!". Totul la restaurantul sau portocaliu.


Alinus si acuzativul care nu vrea sa este


Taricel si-a facut blog pe care a avut mintea de pe urma sa-l lase in administrarea unora care au ramas cu niste notiuni gramaticale dupa absolvirea facultatii. Acuzativul care nu vrea sa iasa din gurita multor politicieni pare a fi piatra de moara si pentru tinarul sperant democrat Alinus Tralala. Crizat ca social-democratii le dau alor lui la gioale si ii darima prin iarba, Tralala se lasa condus de nervi si le comite grav. Recomandam lui papusel sa puna prepozitii la toate cuvintele, inclusiv la verbe, poate asa in viitoarele conferinte de presa nu mai comite agramaticalitati, pe care le face el. La ora de gramatica a limbii romane este asteptat si Horhe Baesu, cel cu simturile social-democrat dezvoltate si cel care emite judecati de genul: "Malureanu mirosea vizibil a alcool"!


Buluc la usa Prefecturii


Dragos Mircea, domn inscaunat prefect de Vrancea, mai are putin si ramine fara usa la birou. Motivul este unul simplu: pedeleii au dat buluc pe lista de aspiranti la functia de reprezentanti ai Guvernului in teritoriul ros al lui Marean. Printre cei care fac placaj sa darime intelegerile politice si sa se transforme in democrat-liberali apolitici

se numara, in ordinea numerelor de pe tricourile portocalii: mos Momo sau tinarul Sorinel, copilu"â„¢ cu calculatorul, Hornea. Si daca tot e vorba de usi, de ce sa nu vina si tata usilor din Focsani, Malinoiu? Asta daca nu cumva motociclistul Dulgheru de la Adjud nu-si aduce aminte ca n-a fost lasat de oamenii de afaceri cu portocale sa candideze la "functii inalte in statul roman", asa cum scria prin drepturile la replica trimise presei. Ti-au vindut gogosi, coane! Inca nu s-a infiintat oficiu prefectural la Adjud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.