Caterincă Mioritică

SacerHotul si catedrala popii

Ziarul de Vrancea
15 nov 2008 802 vizualizări
Sacerdotii cu reverenda il fac pe baron popa fara anteriu

O parte din parca prealacomita preotime pare sa nu mai cunoasca satiu cind vine vorba de ochiul dracului si nici frica de canon cind e vorba de servicii politice pentru partidul rosu. Necuratul a ramas prost, popa Cobzaru a intrat cu potcapul printre picioare sa-l nu-l filmeze Hatlasul bastinas si Marean Ho Prisan plutea ca ingerii lui Rafael cind popa Ra Uta l-a numit , nici mai mult nici mai putin decit sacerdot fara reverenda, mai pe intelesul tuturor popa fara sutana. Sa moara dusmanii baronului! Samponaru sa ajunga o coaja da savon de Marseille, c-a dat cite 14 mii la 79 de biserici si nu i-a dat Norocel nici macar buna ziua, iar Ra Uta nici nu-l baga in seama.

Sa moara si focsaneanul Varu Jan Vogsganianu Cucioc, care si-a tras beserica in Tabacari de 20 de miliarde da lei grei si nu a primit nici o vorba da duh da la Norocel, iar aceasta parvenitura ajunsa mahar la catedrala a ajuns sa faca sluj, nu in fata lui Dumnezeu, ci in fata unui Mirean. "Sinteti un sacerhot fara reverenda dle Marean Ho Prisan", i s-a adresat acest Dinu Paturica baronului. Ce n-a indraznit Justinian, patriarhul Rosu cu Gheorghiu-Dej, a indraznit acest pirpiriu parasutat din Muntii Vrancei, paroh la catedrala, cu banii dan padurile mocanilor. Bravos tataie Cobzaru, protopop da tranzitie! Vai de capul matale ce preoti pastoresti! Nu ti-a fost rusine taica parinte sa auzi un preot cum il numeste pa saful mafihotilor, sacerdot? Bagati-i tataie si un scaun arhieresc in catedrala, linga jiltul lui Norocel, sa stea amindoi la slujba cind vine episcopul la Focsani. Rusine tataie, la anii matale ar trebui sa te gindesti la cele vesnice, nu sa slugarnicesti pesedeul! Ai reusit sa fii parinte protopop martorul si coautorul celui mai rusinos moment din toata mezalianta ecleziastico-mioritica. Dar autorul moral al acestui moment rusinos pentru Biserica este onor Ene Ionel, protopopul care l-a adus in 2005 pe acest slujitor politic fara foaie matricola, sacerdot cu reverenda in Focsani. Pe cind va fi trecut baronul si in calendar?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.