Caterincă Mioritică

Mos Ion Roata, sinistrat

Ziarul de Vrancea
16 aug 2008 829 vizualizări
Mos Ion Roata din Cimpuri a ajuns sinistrat. A venit apa si i-a luat mosului lutul di pi paretii odaii di la drum. Daca mai ploua jumatati di noapti, simbolul judetului Putna ajungea o amintire, distrus de ape, dar si de nesimtirea autoritatilor fin Cimpuri si Focsani.

Casa mosului nu era sa fie distrusa de valurile Siretului sau ale Prutului, ci de un piriias amarit, care neavind pe unde sa se scurga si-a facut loc prin paretili sandramalei mosneagului. Primarul Vladescu sigur nu stie despre ce este vorba pentru ca a avut mereu alte probleme decit casa lui Mos Ion Roata sau santurile de pe marginea drumului. Zic unii rautaciosi ca ar fi lasat apa sa speli lutul ca sa-i ia mosului lemnul, dar noi nu credem asemenea obraznicii. Sigur nu este adevarat ca nenea Vladescu a vrut sa mangleasca lemnul. Asta-i om serios bai nene si nu face afaceri cu lemne ca bisnitarii istia care au chelit Vrancea di paduri! Alti birfaciosi inviodiosi dau cu namoale in salele ostenite ale lui \'nea Horica, tatucul da la Muzeul Horicean din strada Garii. Pai ce sa faca bai saracul \'nea Horica? Sa faca sant la Vladescu-n batatura, comuna PD-L? Nu-l omoara Manglean da la Cejex? Horica studiaza bai tata, are timpul limitati! Pregateste un volum homagios pentru un resapat hideologic alungat din Bucale si pripasit la Focsani. N-are timp bai nene sa se ocupe de sandramaua cocosatului din Cimpuri. I-a venit mintea la batrineturi, si-a tras post de cercetator, cu votul Pro Stanacilor din Cejex si semneaza coperti scrise de altii. Esti tare \'nea Horica! Tine-o bre asa sa faca icter saful Culturii!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.