Caterincă Mioritică

Baronul, dintre decolteuri scoate mausoleuri

Ziarul de Vrancea
19 iul 2008 819 vizualizări
Dasteptii lui Peste prajit din Cejeu au invatat la istorie ca la Focsani a functionat un Comitet Central si nu Comisia Centrala

Buimacit de scorul obtinut la alegerile locale si de onorurile date de al mai Pro Stanac sef da partid, Marian Opris An, zis Bar Onul, alias Sutu da la Peny Tenciarul de Maxima Eleganta din Bolotesti, s-a postat pe site-ul CJ-ului, cu foto cit pagina si se viseaza in Comitetul Central. "Focsaniul a fost primul centru al primelor institutii ale noului stat unificat roman - Comitetul Central si Curtea de Apel", scrie pe site-ul www.cjvrancea.ro, adica pe interfata judetului cu lumea. Alo! Nenea Oprisan, Focsaniul nu a fost vreodata sediul Comitetului Central! Cucu! La Focsani a functionat din 1859 pina in 1862 Comisia Centrala, nu Comitetul Central! Dar cum la lectia de istorie baronul facea altceva... Daca matale mai ai amintiri din vremea comunista, cind spuneai poezii cu si despre tatucu din Comitetul Central, fa-ti nene blog si posteaza-le acolo! Mai grav, din cauza decolteurilor care abunda prin birourile cejeului si pluralul mausoleului a devenit mausoleuri. "Vrancea este locul cu cele mai importante memoriale si mausoleuri ridicate in onoarea jertfei eroilor Primului Razboi Mondial". O fi pluralul decolteului, decolteuri, dar pluralul mausoleului este toata ziua mausolee, nu mausoleuri! Si erorile gramaticale, istorice si de natura culturala abunda. Mai adaugam doar una ca sa aratam gradul de incompetenta a celor care realizeaza acest site. "Dupa Unire, Vrancea a devenit un centru al vietii spirituale si sociale. în ultima jumatate a secolului XX, progresul economic, urbanizarea si viata culturala a localitatilor judetului au devenit o realitate evidenta", scrie pe site-ul cejexului. In primul rind tov. Oprisan, dupa Unirea din 1859 Vrancea se numea Putna si era vai de mama ei, ca si azi, un judet cu bordeie si halta postala, unde se schimbau caii la carutele Postalionului, nici vorba de centru al vietii spirituale! Iar in a doua parte a secolului al XX-lea, judetul a fost desfigurat de politica dusa de regimul comunist. Urbanizarea localitatilor judetului a insemnat demolarea a sute de case din satele judetului, distrugerea centrelor oraselor Odobesti, Adjud, Panciu, Focsani si chiar a Bisericii Domnesti. Ai luat iar teapa nene Baron Ex, pentru ca esti inconjurat numai de Pro Stanaci, care habar nu au de lumea in care traiesc si site-ul cejeului a ajuns sa faca apologia politicii comuniste!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.