Caterincă Mioritică

S-a gasit arhitectul sef pentru Focsani!

Ziarul de Vrancea
14 iun 2008 1057 vizualizări
Primaria municipiului de pe Milcov poate rasufla usurata! Cautarile de ani de zile dupa un arhitect care sa aiba ochi critic si vederi moderne asupra cladirilor orasului au incetat.

Cel mai bun arhitect posibil a fost gasit, in urma unui examen dur derulat chiar sub birourile celor de la Primarie. Testul de abilitati a fost hotaritor, decizia de a-l angaja luindu-se in urma alegerii arhitectului de a folosi mai multa culoare pentru insufletirea orasului monocrom. Griul deprimant de pe cladiri si trotuare a fost acoperit de arhitectul minune cu citeva tonuri vesele de creta colorata. Simplu si eficient. Cit de multe poate face o cutie plina cu creta multicolora. Arhitectul, care si-a luat in ziua examenului pina ce si o bascuta chic, a ales sa strice ordinea pavelelor MBM de sub biroul lui Didi cu citeva scinteie de culoare. Una verde, alta galbena, nici rosul nu a lipsit. Trecatorii au apreciat efortul "artistului" de a colora orasul si de a da alta stare de spirit celor care treceau pe linga tarcul imprejmuitor din Piata Unirii de unde se auzeau tipetele pickamarului. Dupa ce va termina noul pavaj multicolor la Primarie, arhitectul sef ar putea trece si la reabilitarea Pietii Unirii, acolo unde nu ar strica sa fie o atmosfera mai vesela. Si pentru ca este un spatiu destul de mare si arhitectul nu ar reusi de unul singur sa invioreze pavajul, ar fi bine sa isi cheme si colegii de grupa. De grupa de gradinita, pentru ca arhitectul sef e un pustiulica simpatic si lipicios, preocupat numai cu munca. Daca pina si el s-a saturat de griul bordurilor si al pavelelor...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.