Caterincă Mioritică

Cite inimi are Mortisan? Una la el si doua pe geamurile masinii

Ziarul de Vrancea
24 mai 2008 959 vizualizări
Consilierul local Bobo Mortisan de la PSD iubeste! Iubeste tare partidul care l-a facut om. Drept pentru care si-a lipit inima ostentativ pe geamul de la masina

Sa vada toata lumea ca politica naste dragoste eterna si sa-l puna seful iar pe liste. Pina acum autocolantele i-au adus lui Morti ceea ce spera, o pozitie eligibila pe listele partidului pentru a aplica spalaturi si a ridica osanale si in urmatorul mandat. Inimioarele autocolante, de un rosu singeriu, lipite-n geam, speram noi sa nu-i aduca dovezi dure de iubire, asa cum a primit o fosta colega de partid de-a lui Morti, reorientata intre timp.



Trofeul "Palm(a) de aur" pentru Portofel, acum si actor


Ce face o televiziune cind nu mai are audienta? Baga telenovele si povesti cu drame inventate pentru a crapa confectionistele de bocit si babele de dor dupa copiii fugiti peste hotare. Folosind acelasi tipar, pesedistii lui Marean, ramasi fara priza la public, aduc funduri goale sa mimeze cintece, pe alte orificii ce-i drept, si sa cerseasca voturi la gura-casca cu filmulete mincinoase. Dindu-si seama ca si el poate fi actor de telenovele (privirea talimba e tot schepsisul), Marean Oprisan si-a tras film de prezentare cu viata sa, unde deapana ce amarit era cind era mic si impartea pantofii cu frac-su. Filmul demn de Zmeura nu arata insa si episodul "Marirea lui Marean" si ciordelile de prin trenuri care l-au facut pe MO, evident, sa ii cumpere pantofi noi si lacuiti lu\' frac-su. Si nici nu arata cit de social democrat este Oprisan cind coboara din bolizi de lux de miliarde de lei. Si daca tot si-a tras film si vrea sa para un George Clooney mioritic, asteptam cu nerabdare (teapa!) si o autobiografie, benzi desenate, timbre si pokemoni cu si despre Marean, despre aventurile sale din fiecare zi la CJ minuind fondurile judetului, cu fetisoara sa pigulita la PhotoShop. "Dupa calendare si orare, in curind si pe marile ecrane!", par sa strige clovnii PSD. Il sfatuim pe Marean sa se grabeasca cu dvd-ul nemaipomenit la Festivalul de la Cannes, poate i se va decerna si o "Palma de aur" la alegerile de pe 1 iunie.



Aghiotantii lui "taticu" transpira pentru voturi


Pentru a nu-si pierde jilturile, se aude ca tot mai multi baroni de feude comunale pun la cale o cumparare masiva de voturi de la amarasteni, deschizind larg baierele bugetului comunal. Pe la Poiana Cristei se aude ca Zmeurel Oprea este disperat, motiv pentru care a dat ordin sa nu mai vada nici un afis intact de-al contracandidatului sau principal, Vlad Tepus, pedelistul care s-a hotarit greu de la ce partid sa candideze. Si de la Dumitresti se aude un oftat. Sa nu credeti ca edilii actioneaza direct. Au intermediari care platesc. La Poiana Cristei, satenii sint revoltati cel mai mult de starea drumului, pe care primarul se lauda prin ziarele rosii ca l-a asfaltat, si de lehamite nici nu vor sa mai mearga la urne. La Dumitresti, primarele este aratat cu degetul ca ar avea interes sa tina oamenii in saracie, ca sa-i poata manipula. Se aude ca votul ar costa un milion. Recent, primarul a fost in tigania de la Galoiesti si le-a facut scandal localnicilor ca nu le mai da ajutorul social daca se dau cu opozitia. Adica o sa voteze pentru Sandu Crintea (PNL), Dumitru Budui (PRM) sau Georgel Cucu (PD-L). Ca sa controleze mai bine votul, sectia de votare de la liceu s-a desfiintat, insa au aparut alte doua, amplasate strategic in zonele defavorizate Galoiesti si Bicestii de Jos. Miza e atit de mare, incit chiar si cota de participare la proiecte din fonduri europene ar putea fi sacrificata pentru a pietrui citeva drumuri in ultima saptamina de campanie. Un rom spunea deunazi ca drumul comunal Bicestii de Jos - Lupoaia ar figura in acte ca asfaltat, iar in realitate nu are nici piatra ca lumea pe el. Paradoxul este ca, graia tiganul, tot pe Petrica Dogaru il voteaza, ca "e primarul tiganilor, ca le da bani degeaba". Si e normal, atita vreme cit primesc bani fara sa-si faca zilele la social si salam pe datorie de la magazin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.